Foto: AFI

Vairākās valstīs "melnajā sarakstā" iekļautais Grigorijs Ļepss ar programmu "Ej un skaties" 23. februārī uzstāsies "Arēnā Rīga", informēja pasākuma organizētāju pārstāve Danute Vareikaite.

Kā ziņots, maijā Lietuva iekļāvusi savā melnajā sarakstā pazīstamo Krievijas dziedātāju, pamatojoties uz aizdomām par viņa sakariem ar noziedzīgo pasauli. "Mums likās, ka tas, ko viņam inkriminē ASV, ir pietiekams iemesls, lai viņš būtu arī mūsu sarakstos," norādījis ministra vietnieks Darjus Skusevičs.

ASV Finanšu ministrija jau 2013. gadā noteica sankcijas pret Ļepsu, īstajā vārdā Grigoriju Lepsveridzi, par viņa saistību ar "Eirāzijas noziedzīgo sindikātu "Brālīgais loks". Pēc ministrijas rīcībā esošās informācijas, iespējams, Ļepss pildījis kurjera funkcijas, nododot dažādām personām naudu no šī grupējuma līderiem.

Savā melnajā sarakstā Ļepsu iekļāvusi arī Ukraina un Izraēla.

Savukārt Latvijas tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) paudis neapmierinātību par to, ka krievu mūziķis neesot iekļauts Latvijas "melnajā sarakstā". Viņaprāt, Ļepss ir pietuvināts Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam un Krievijas kriminālajām aprindām un dziedātāja vārds būtu iekļaujams "melnajā sarakstā" Latvijā, kā tas esot izdarīts Lietuvā un ASV.

Tāpat Bordāns pauda sašutumu, ka iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (KPV LV) pakļautībā esošie dienesti nav nodrošinājuši Ļepsa iekļaušanu "melnajā sarakstā" un Ģirģens pats devies uz Ļepsa koncertu Laimas Vaikules festivālā "Laima Rendezvous Jūrmala".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!