Foto: LETA

Piektdien vairāki cilvēki guvuši traumas, krītot no augstuma, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

Kuzemes reģionā kāds 34 gadus vecs vīrietis piecu metru augstumā zāģējis koka zarus un kritis, gūstot nopietnas iegurņa, cirkšņa un galvas traumas.

Savukārt Rīgā kāds 39 gadus vecs vīrietis kritis no saliekamajām trepēm aptuveni no divu metru augstuma. Vīrietis guvis iegurņa kaula un kājas traumu.

Kāds 21 gadu vecs vīrietis Kurzemes reģionā kritis no augstuma pēc tam, kad kopā ar draugiem lietojis alkoholu kādā pamestā ēkā un nav pamanījis, kur kāpj. Vīrietis guvis mugurkaula un krūšu daļas traumu.

Tāpat mediķi vērsa uzmanību, ka aizvadītajā diennaktī vairāk nekā ierasti bijuši negadījumi, kuros iesaistīti velosipēdisti, motociklisti un mopēdisti. Cilvēki cietuši gan sadursmēs ar automašīnām, gan pašiem krītot un gūstot dažādas traumas - lūzumus, galvas traumas.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 1209 izsaukumiem, 229 no tiem bijuši saistīti ar dažāda veida traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!