Foto: PantherMedia/Scanpix
Aizvadītajā diennaktī slimnīcā tika nogādāti vairāki vīrieši alkohola reibumā, kuriem konstatēta vispārēja ķermeņa atdzišana, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Sanita Malēja.

Malēja stāstīja, ka aizvadītajā diennaktī mediķi snieguši palīdzību vairākiem vīriešiem, kuri bija dzēruši un pēc tam ilgāku laiku pavadījuši aukstumā, gūstot vispārēju ķermeņa atdzišanu.

Rīgā slimnīcā ar vispārēju ķermeņa atdzišanu tika nogādāti divi vīrieši. Kāds 38 gadus vecs vīrietis vairākas stundas gulējis uz ielas, kā arī uz ielas tika atrasts gulošs kāds 42 gadus vecs vīrietis.

Arī Latgalē kāds 55 gadus vecs vīrietis alkohola reibumā gulējis uz ielas, rezultātā ar konstatētu vispārēju ķermeņa atdzišanu nogādāts slimnīcā.

Savukārt Zemgalē mediķi snieguši palīdzību kādam 74 vecam kungam, kurš bijis alkohola reibumā un vairākas dienas atradies nekurinātā mājā. Cietušo, guļot uz grīdas, atraduši radinieki.

Kopumā pagājušajā diennaktī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi devušies uz 1103 izsaukumiem, bet 219 no tiem bija saistīti ar dažādām traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!