Foto: LETA
Vairāki ģenerālprokurora amata kandidāti pērn deklarējuši apjomīgas parādsaistības un darījumus, liecina aģentūras LETA apkopotā informācija no amatpersonu deklarācijām.

Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesas kolēģijas priekšsēdētājs Juris Stukāns pērn deklarējis 51 856 eiro ienākumus, no kuriem lielākā daļa veidoja alga par darbu tiesā.

Stukāna parādsaistības veidoja 83 300 eiro. Bankā tiesnesis uzkrājis 23 223 eiro.

Amatpersonas valdījumā ir 2018.gada izlaiduma auto "Nissan", bet īpašumā dzīvoklis Rīgā, kā arī zeme un ēkas Skultes pagastā un Ludzā.

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras virsprokurors Armīns Meisters pērn ienākumos guvis 56 225 eiro, no kuriem 50 695 eiro bija alga prokuratūrā. 1000 eiro viņam uzdāvinājis tēvs un tikpat - vēl kāda persona.

Meisteram nav parādsaistību, bet īpašumā ir 2010. gada izlaiduma auto "Volvo". Viņam pieder arī 543 eiro vērtas AS "Latvijas Kuģniecība" akcijas, bet lietošanā ir divi dzīvokļi Rīgā.

Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors Juris Juriss deklarējis 60 758 eiro ienākumus, no kuriem 54 028 eiro bija par darbu prokuratūrā. Pārējo ienākuma daļu veidoja pārsvarā pasniedzēja atalgojums dažādās izglītības iestādēs.

Jurisa parādsaistības pērn bija 33 287 eiro. Amatpersonas valdījumā un īpašumā ir divi 2014. un 2001. gada izlaiduma BMW markas auto. Tāpat viņa īpašumā ir trīs dzīvokļi Rīgā.

Deklarācijas iesniedzējam nav skaidrās un bezskaidrās naudas uzkrājumi, kuru summa pārsniegtu 20 minimālās mēnešalgas.

Ģenerālprokuratūras Prokuroru personāla un profesionālās izaugsmes nodaļas prokurors Jānis Ilsteris pērn deklarējis 132 344 eiro ienākumus, no kuriem 46 544 eiro bija prokuratūras maksātā alga, bet 85 800 eiro saņemti pārdošanas darījumā ar kādu personu.

Ilsterim nav parādsaistību, kā arī skaidrās un bezskaidrās naudas uzkrājumu, kuru summa pārsniegtu 20 minimālās mēnešalgas.

Viņš pērn kopīpašumā deklarējis divas būves, trīs dzīvokļus, kā arī lietošanā zemi un ēkas. Ilstera īpašumā ir četri transportlīdzekļi – 2011.gada izlaiduma auto BMW un padomju laikos ražots traktors.

Ģenerālprokuratūras Tiesās izskatāmo krimināllietu nodaļas virsprokurors Alēns Mickevičs pagājušajā gadā deklarējis 74 398 eiro ienākumus, no kuriem 68 919 eiro bija prokuratūras maksātā alga. Pārējo ienākuma daļu veidoja mantojums, kompensācija, ienākums no īpašuma pārdošanas, apdrošināšanas atlīdzība un honorārs.

Mickeviča parādsaistības bija 81 2014 eiro. Virsprokurora īpašumā un valdījumā ir divas automašīnas 2014. gada izlaiduma "Mitsubishi" un 2017.gada izlaiduma "Dacia". Virsprokurora īpašumā un kopīpašumā ir nekustamie īpašumi vairākās Latvijas vietās.

Mickevičam nav skaidrās un bezskaidrās naudas uzkrājumi, kuru summa pārsniegtu 20 minimālās mēnešalgas.

Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta prokurors Uvis Kozlovskis pērn deklarējis 45 848 eiro ienākumus, no kuriem 45 811 eiro bija prokuratūras maksātā alga.

Kozlovska parādsaistības pērn bija 117 701 eiro. Kozlovska īpašumā ir zeme un ēkas Ogrē, kā arī četri transportlīdzekļi, tostarp, 2006.gada izlaiduma "Renault" un "Nissan" spēkrati.

Jau ziņots, ka starp kandidātiem ir arī bijušais Satversmes tiesas priekšsēdētājs, 12. Saeimas deputāts Gunārs Kūtris un kādreizējais prokurors, tagad advokāts Aldis Pundurs, taču viņiem deklarācijas nav jāiesniedz, jo viņi vairs nav amatpersonas statusā.

Tieslietu padome ģenerālprokurora amata kandidātus sāks vērtēt tad, kad par viņiem būs saņemts pozitīvs atzinums no Satversmes aizsardzības biroja.

Pašreizējā ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera pilnvaru termiņš beidzas 11. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!