Jūrmalas Uzņēmēju biedrība un vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki uzsākuši akciju "Atbalsti Prezidenti!", kuras ietvaros aicina Jūrmalas domi piešķirt bijušajai Valsts prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai Jūrmalas goda pilsonību un nodot viņas lietošanā kādu no brīvajiem pašvaldībai piederošajiem nekustamajiem īpašumiem.
Jūrmalas Uzņēmēju biedrības priekšsēdētājs Māris Dzenītis informē, ka domubiedru grupa, kuru atbalsta rakstniece Anna Žīgure, komponists Juris Karlsons, sportiste Jeļena Prokopčuka, uzņēmējs Vitālijs Gavrilovs un citi aicina jūrmalniekus un ikvienu Latvijas iedzīvotāju iesaistīties akcijā "Atbalsti Prezidenti!", "tādējādi izrādot īpašu cieņu un pateicību prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai par viņas ieguldīto darbu un sasniegumiem Latvijas valsts labā."

Akcijas "Atbalsti Prezidenti!" laikā no pirmdienas līdz 29.jūlijam ikviens Latvijas iedzīvotājs mājslapā www.atbalstiprezidenti.lv, it īpaši jūrmalnieki, tiek aicināti ar saviem parakstiem atbalstīt Jūrmalas Uzņēmēju biedrības un laikraksta "Jūrmalas Nedēļa" iniciatīvu – lūgt Jūrmalas pilsētas deputātiem un domes priekšsēdētājam piešķirt prezidentei Jūrmalas goda pilsonību un iespēju arī turpmāk dzīvot Jūrmalā, nododot prezidentes lietošanā kādu no brīvajiem pašvaldībai piederošajiem nekustamajiem īpašumiem.

Dzenītis norāda, ka jūrmalnieki vēlas turpināt pateicību,kas bija vērojama akcijā "Saulesziedi prezidentei", " jo vienmēr esam bijuši lepni, ka visu laiku izcilākā Latvijas tautas prezidente astoņus gadus ir dzīvojusi mums līdzās, mūsu pilsētā Jūrmalā. Vaira Vīķe-Freiberga ir paveikusi apbrīnojamu darbu Latvijas valsts labā, par ko jo īpaši lepni ir tieši jūrmalnieki. Lūgums Jūrmalas domei piešķirt prezidentei Jūrmalas goda pilsonību un mājvietu Jūrmalā ir mūsu pilsētas uzņēmēju un iedzīvotāju "paldies" Vairai Vīķei-Freibrgai."

Jau vēstīts, ka Vīķes-Freibergas pilnvaras beidzās 7.jūlijā. Svētdien savus jaunos pienākumus uzsāka pildīt jaunievēlētais Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!