Foto: F64
Lai arī Ministru kabineta (MK) sēdes sākums otrdien bija nozīmēts par stundu vēlāk nekā ierasts, daži ministri tik un tā kavēja sanāksmi, kas kvoruma trūkuma dēļ sākās 25 minūtes vēlāk.

Ierasti MK sēdes otrdien sākas plkst.12, bet šoreiz sēdes sākums bija noteikts plkst.13.

Četri valdības pārstāvji atrodas dažādos komandējumos, līdz ar to valdības sēdē bija jābūt pārējiem desmit MK pārstāvjiem, no kuriem laikus uz sanāksmi ieradās seši - vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP), iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP), satiksmes ministrs Aivis Ronis, tieslietu ministrs Jānis Bordāns (TB/LNNK-VL!) izglītības ministrs Roberts Ķīlis un arī labklājības ministre Ilze Viņķele (V), kura Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) prombūtnes dēļ vizītē Ķīnā pilna arī premjera pienākumus.

Ar dažu minūšu nokavēšanos uz MK sēdi ieradās kultūras ministre Žaneta Jaunzeme – Grende (TB/LNNK-VL!), tomēr arī tas nenodrošināja vajadzīgo kvorumu. Premjera pienākumu izpildītāja Viņķele klātesošajiem ministriem piesolīja uzsaukt pusdienas, ja tiks atrasti kavētāji un tādējādi nodrošināts kvorums MK sēdes sākšanai. Tiesa neviens no klātesošajiem ministriem uz šo mudinājumu neatsaucās.

Valsts kancelejas pārstāve Laine Kučinska žurnālistiem sacīja, ka MK sēdi otrdien kavējot trīs ministri – ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, finanšu ministrs Andris Vilks (V) un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP). Kavēšanās skaidrojama ar to, ka iekavējusies Turkmenistānas prezidenta vizītes ietvaros paredzētā ziedu nolikšanas ceremonijas pie Brīvības pieminekļa. Visi trīs ministri uz MK sēdi ieradās ar aptuveni 25 minūšu nobīdi, uz ko premjera pienākumu izpildītāja pajokoja, ka šoreiz MK sēde būs bez pusdienu pārtraukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!