Pārmetot valdībai pasīvu rīcību pedagogu atalgojuma jautājumu risināšanā, kā arī paužot atbalstu Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) centieniem iegūt nozarei papildu finansējumu, protesta gājienā caur Rīgas centru šo pēcpusdien dodas vairāki tūkstoši cilvēku.

Pēc Valsts policijas aplēsēm gājienā piedalās aptuveni 7000 cilvēki, atzina Valsts policijas preses pārstāve Ance Rozīte.

Aktīvisti pulcējās liepu alejā iepretim Ministru kabinetam. Aleja bija aizpildīta ar cilvēkiem, sākot no viesnīcas "Latvija" līdz pat Brīvības piemineklim.

Protestētāji devās gājienā pa Brīvības bulvāri uz Vaļņu ielu, kur atrodas IZM. Gājiens turpināsies līdz Finanšu ministrijai un tiks noslēgts Doma laukumā.

Gājiena dalībnieki praktiski ir apturējuši satiksmi uz Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra pie ieejas Vecrīgā, vietā, kur tas krustojas ar Kaļķu ielu, jo tur ir gājēju pāreja.

Dalībniekiem rokās ir plakāti, kas vēsta - "Valstī nav saprātīgas un loģiskas izglītības politikas!", "Pieprasām lielāku finansējumu izglītībai", "Apmaksāt visus izglītības un zinātnes darbinieku darba pienākumus", "800 eiro kā Igaunijā" un daudzi citi.

Notikuma vietas tuvumā ir saskaitāmi aptuveni 30 policijas darbinieki, vairums no viņiem pulcējušies ap valdības māju.

Piketētāji ir noslēguši gājienu un pulcējušies Doma laukumā. Pa ceļam sākotnēji klusā akcija pārvērtās skaļā, svilpju skaņu un plaukstu sitienu jūrā. Doma laukumā atmosfēra ir mazliet mainījusies - vairākos skaļruņos skan latviešu mūzika grupas "Putnu balle" un dziedātājas Ances Krauzes izpildījumā.

Ap plkst.15 pie protestētājiem Doma laukumā ieradās Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V), kura plāno uzrunāt pedagogus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!