Foto: F64
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas gadadienu Valsts prezidents Valdis Zatlers trešdien, 4. maijā vairākiem desmitiem cilvēku pasniedzis Triju Zvaigžņu ordeni, Viestura ordeni, kā arī citus valsts apbalvojumus, portālu "Delfi" informēja Valsts prezidenta kanceleja.

Triju Zvaigžņu ordeni saņēmuši un par tā lielvirsnieku kļūs bijušais Saeimas priekšsēdētājs un ārsts Gundars Daudze (ZZS). Par Triju Zvaigžņu ordeņa komandieri iecelts režisors un Latvijas Kultūras akadēmijas Goda profesors Hercs Franks, aktieris, režisoris un teātra vēsturnieks Kārlis Pamše, politiķe Kārina Pētersone (LPP/LC) un Daugavpils Jaunbūves vecticībnieku draudzes mācītājs un Padomes priekšsēdētājs Aleksejs Žilko.

Par Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieku iecelti un apbalvojumu saņēmuši: mūziķis Pits Andersons, aktieris Vilis Daudziņš, sporta žurnālists Gunārs Jākobsons, rakstniece un scenāriste Māra Kaijaka, diriģents Sigvards Kļava, vēsturniece Ilze Biruta Loze, gleznotājs Felicita Pauļuka, aktieris Gunārs Placēns, režisors Juris Strenga, mākslas mecenāti Boriss un Ināra Tetereva, Dailes teātra Muzikālās daļas vadītājs Juris Vaivods, kostīmu māksliniece Večella Varslavāne, vēsturniece Anna Zariņa un uzņēmējs Aivars Zvirbulis.

Savukārt par Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieri kļuvis Dienvidamerikas latviešu apvienības priekšnieks Ilgvars Ozols.

Viestura ordeni saņēmis un par tā lielkrusta komandieri iecelts bijušais Norvēģijas bruņoto spēku komandieris, ģenerālis Sverrs Dīsens, Valsts robežsardzes (VRS) priekšnieks Normunds Garbars, bet par Viestura ordeņa komandieri iecelts pulkvedis Mariks Petrušins.

Tāpat dažādus Viestura ordeņa apbalvojumus saņēmuši: kinologs, majors Uldis Barkāns, Valsts policijas (VP) pulkvežleitnante Ludmila Bārtule un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pulkvežleitnante Inga Vetere, VUGD virsleitnants Valdis Dzērve, VRS kapteinis Ivans Ivanovs, VUGD seržants Romāns Ostrovskis, VRS virsseržants Maksims Piroženoks, VUGD kaprālis Guntis Kārkliņš.

Ar Atzinības krustu apbalvos puķkopi un dārzkopi Īzāku Kornēliusu fan Reiselu, Dailes teātra dekorāciju apgleznošanas darbnīcas vadītāju Inesi Pētersoni un ilggadējo Dailes teātra darbinieci Ainu Lilitu Vecsīli.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!