Foto: LETA
Vairāku ministru došanās uz Azerbaidžānu otrdien bez kvoruma atstāja Ministru kabineta sēdi un premjeram Valdim Dombrovskim (V) to nācās pārtraukt, visus plānotos jautājumus tā arī neizskatot.

Līdzi Valsts prezidentam uz Azerbaidžānu dosies satiksmes ministrs Anrijs Matīss, veselības ministre Ingrīda Circene (V) un zemkopības ministre Laimdota Straujuma, kuri sēdes vidū devās uz lidostu. Premjers gan ministrus lūdza nedaudz uzkavēties, lai paspētu apskatīt dažus svarīgākos jautājumus.

Savukārt ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) uz Azerbaidžānu dosies no Briseles.

Otrdien valdībās sēdē nebija arī aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V), kurš ir komandējumā Luksemburgā, finanšu ministrs Andris Vilks (V) ir komandējumā ASV, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis nepiedalās saistībā ar ārkārtējo situāciju Daugavpilī, bet izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis slimo.

Līdz ar to, valdība tā arī nepabeidza skatīt jautājumu par augstākās izglītības programmu akreditāciju. Debates plānots turpināt trešdien, kad Dombrovskis sasauks pie sevis sanāksmi, bet ceturtdien plānota Ministru kabineta ārkārtas sēde, lai pieņemtu gala lēmumu akreditācijas jautājumā.

Līdz jautājuma pārtraukšanu norisinājās spraigas debates starp izglītības un zinātnes ministriju un nozares pārstāvjiem, kuri uzsvēra, ka līguma ar izraudzīto kreditētāju - Vācijas aģentūru "ASIIN" - neesot nepieciešams slēgt.

Domrbovskis, komentējot valdības sēdes radušos kvoruma trūkumu, atzina, ka pēdējo četru gadu laikā neko tādu nav pieredzējis. Ja tuvākajās dienās būtu nepieciešama ārkārtas sēde, iespējams arī kādu ministru varētu nākties atsaukt no komandējuma, lai nodrošinātu kvorumu, pieļāva valdības vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!