Foto: LETA

Saeimas deputāti ceturtdien nolēma atbrīvot no amata "Bankas Baltija" un citas "skaļas" lietas iztiesājušo Ināru Šteinerti saistībā ar tiesneša amata pildīšanas maksimālā vecuma sasniegšanu.

Par viņas atbrīvošanu nobalsoja 83 deputāti, pret balsoja vien Ainārs Latkovskis (V).

Šteinerte, kuras tiesvedībā bijusi tā dēvētā "Banka Baltija" lieta, eksministra ķirurga Āra Audera krimināllieta, kā arī lieta pret motokluba "Brīvie vanagi" bijušo prezidentu Vilni Gavaru, jau pērn bija paredzējusi amatu atstāt saistībā ar amata pildīšanas maksimālā vecuma sasniegšanu, taču viņas pilnvaras tika pagarinātas, ļaujot pabeigt iesākto krimināllietu iztiesāšanu. Šā gada sākumā jautājums Saeimas dienaskārtībā nonāca atkārtoti.

Līdz ar Saeimas deputātu lēmumu Šteinerte tiesneša amatu atstās 21.februārī.

Portāla "Delfi" arhīvs liecina, ka Šteinertes tiesneses karjerā bijušas vairākas skaļas un plašu publicitāti guvušas lietas. Viņa skatījusi tā dēvēto "Bankas Baltija" krimināllietu, kurā pirmajā instancē cietumsodi piespriesti Aleksandram Laventam, Alvim Līdumam un Tālim Freimanim. Vēlāk gan šis spriedums tika pārsūdzēts.

Šteinerte iztiesājusi arī krāpšanā apsūdzētā ķirurga Āra Audera krimināllietu, kā arī lēmusi par cietumsodu motokluba "Brīvie vanagi" bijušajam prezidentam Vilnim Gavaram saistībā ar narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu un pārsūtīšanu lielā apmērā.

Šteinerte savulaik arī ieteikta ģenerālprokurora amatam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!