Foto: DELFI
Vairāku valstu vadītāji un vēstnieki Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, kuram veikta sirds vārstuļa operācija, nosūtījuši laba vēlējumus un uzmundrinājumus, apliecināja prezidenta preses padomnieks Gusts Kikusts.

Prezidenta pārstāvis apliecināja, ka pāris dienu laikā saņemti vairāki laba vēlējumi no valstu un valdību vadītājiem, kā arī vēstniekiem un diplomātiem. Viņš arī norādīja, ka laba vēlējumi arvien turpina pienākt.

Tā, piemēram, Igaunijas prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa kundze sociālajā vietnē "Facebook" norādījusi, ka ar bažām sekojusi līdzi ziņām no Rīgas, taču šajā situācijā uzmundrina "sirsnīgais latviešu atbalsts mūsu prezidentam Vējonim".

Viņa Vējonim arī novēl pēc iespējas drīzāku atveseļošanos, kā arī izturību prezidenta dzīvesbiedrei. "Es un Tomass esam kopā ar jums," norādījusi Igaunijas prezidenta kundze.

Jau vēstīts, ka Vējoņa veselības stāvoklis šobrīd ir vērtējams kā stabils ar tendenci uzlaboties, sacīja Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas pārstāve Lāsma Sīle.

Izvērtējot analīžu rezultātus, mediķi secina, ka infekcijas rādītāji samazinās.

Prezidentam jau sākta agrīna fizioterapija. Sīle skaidroja, ka, neraugoties uz operācijas apjomu, šādos gadījumos nepieciešams sākt kustēties un sevi vingrināt. Vējoņa rehabilitāciju uzrauga slimnīcas speciālisti.

Taujāta, kad valsts pirmo personu varētu pārvest uz citu palātu, Sīle sacīja, ka patlaban viņam vēl nepieciešama intensīvā terapija, tāpēc vēl šonedēļ plānots, ka viņš atradīsies intensīvās terapijas palātā. To, vai pacientu var izrakstīt no intensīvās terapijas palātas, nosaka katram individuāli, piebilda Sīle. Pēc izrakstīšanas no minētās palātas pacients tiek nogādāts attiecīgā profila nodaļas palātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!