Īrijā strādājošie Latvijas iedzīvotāji lielāko daļu savas pelņas jeb 68% tērē tieši Latvijā, turklāt 23% no visiem aptaujātajiem pēdējais lielākais pirkums ir bijis nekustamais īpašums, liecina žurnāla "Latvīrija" veiktā aptauja.
Nākamajā vietā aiz nekustamā īpašuma ierindojas automašīnas un motocikli – tos iegādājušies 20% aptaujāto, bet 15% – televizoru vai datoru, savukārt 11% lielākais ieguldījums ir bērnu studiju maksas segšana.

Aptaujas ietvaros tika noskaidrots arī tas, kādi ir Īrijā strādājošo latviešu tuvākajā laikā iecerētie pirkumi Latvijā. Nekustamā īpašuma iegāde privātām vajadzībām un kā viens no naudas ieguldīšanas veidiem ieņem pirmo vietu ar 37%; 15% plāno doties ceļojumā, bet 14% – audu ieguldīt jau iegādātā īpašuma remontā.

Izdarītie pirkumi liecina par to, ka lielākā daļa no Īrijā strādājošajiem latviešiem plāno atgriezties Latvijā. Mērķis, dodoties strādāt uz ārzemēm, lielākoties ir tikai viens – izvairīties no smagā kredītu sloga, norāda žurnāls.

76% no aptaujātajiem vismaz pusi sava atvaļinājuma pavada Latvijā, šajā laikā izbaudot dažādas Latvijas tūrisma piedāvātās iespējas atpūsties.

"Aptauja tika veikta Rīgas un Dublinas lidostās, kā arī dažādās Īrijas pilsētās, apmeklējot latviešus viņu dzīves un darba vietās," stāsta žurnāla galvenā redaktore Rigonda Teibe. "Uz jautājumu, kas parasti tiek vests līdzi, dodoties atpakaļ uz Īriju, atbildes bija ļoti dažādas, sākot ar konfektēm "Gotiņa" un beidzot ar mammas ceptajām karbonādēm, tomēr visbiežāk tika minēta rudzu rupjmaize, konditorejas izstrādājumi, gaļas kūpinājumi un "Rīgas šampanietis."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!