Vairākums rīdzinieku uzskata, ka Vecrīgai jānosaka īpašu statusa un tajā jāaizliedz organizēt azartspēlēs, naktsklubus un striptīzklubus, liecina tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktā aptauju, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.
Aptaujas dati liecina, ka 65% rīdzinieku atbalstītu vecpilsētas attīstību par īpaša statusa zonu, savukārt 23% visdrīzāk vai pilnībā - nē. Tikai nedaudz vairāk nekā 10% aptaujāto rīdzinieku nav viedokļa par šo jautājumu.

Azartspēļu, naktsklubu un striptīzklubu ierobežošanu Vecrīgā visaktīvāk atbalsta Vidzemes rajona iedzīvotāji – kopumā 71,8%, savukārt vismazāk Ziemeļu rajona iedzīvotāji – tikai 44,3%.

Rīgas vicemērs Alemrs Ludviks (LPP/LC) norāda, ka "Vecrīga vistiešākā veidā saistās ar pilsētnieku identitāti, tāpēc pašsaprotami, ka rīdzinieki vēlas to redzēt kā īpašu. Apšaubāma rakstura vietu darbība vecpilsētā rīdziniekiem traucē. Jo tieši Vecrīga ir Rīgas sirds un pilsētas vizītkarte – tieši šeit atrodas vecākie Rīgas nami, baznīcas un saieta laukumi, kas simbolizē rīdzinieku vēsturi. "

Vicemērs arī uzsver, ka ir nepieciešami ne tikai ierobežojumi, bet arī darbs pie pozitīva vecpilsētas attīstības scenārija – lielāks atbalsts uzņēmējdarbībai, kas rosinātu izpratni par mūsu pilsētas vēsturi un kultūru. Piemēram, amatnieku tirdziņiem un svētkiem, kas domāti ģimenēm, jo ar ierobežošanu vien Vecrīgu par īpašu vietu padarīt nevar.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!