No obligātā militārā dienesta likuma plānots izslēgt Militārā dienesta iesaukšanas centram doto uzdevumu - reģistrēt obligātajam militārajam dienestam pakļautās personas, jo nākamgad vairs netiek plānots obligātais iesaukums.
Aizsardzības ministrija sagatavoja grozījumus Obligātā militārā dienesta likumā, kas paredz atteikties no iesaukšanas centra neaktuālās funkcijas, lai izvairītos no valsts līdzekļu nelietderīgas izšķērdēšanas, informēja Valsts Kancelejas Komunikācijas departamentā.

Aizsardzības ministrija norāda, ka valdība maijā akceptēja Rīcības plānu pārejai uz profesionālu militāro dienestu, atbilstoši kuram ar 2007.gada 1.janvāri tiek plānots pilnībā atteikties no obligātā militārā dienesta un pāriet uz profesionālu militāro dienestu.

Veicot pakāpenisku pāreju uz profesionāli sagatavotiem bruņotajiem spēkiem, militārā dienesta profesionalizācijas procesa ietvaros tiek precizētas Militārā dienesta iesaukšanas centra funkcijas, apzinātas tās funkcijas, kuru veikšanas nepieciešamība ir zudusi.

Tā kā netiek plānots veikt iesaukumu nākamajā gadā, Militārā dienesta iesaukšanas centram vairs nav nepieciešamības reģistrēt obligātajam militārajam dienestam pakļautās personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!