Foto: Shutterstock
Vairumā gadījumu Covid-19 izplatība Rēzeknes izglītības iestādēs ir izsekojama, tāpēc ne vienmēr vajadzīga visas iestādes vai klases karantīna, pauda pilsētas Izglītības pārvaldē.

Pilsētas izglītības iestādēs, kur atklāti audzēkņu, iestādes darbinieku vai bērnu vecāku inficēšanās gadījumi, Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) un izglītības iestādes noteic obligātos pretepidēmijas pasākumus.

No 5. decembra kādai Rēzeknes pirmsskolas izglītības iestādei noteikta karantīna, jo personālā ir konstatēti divi inficēšanās gadījumi un tālāko vīrusa izplatību nevar izsekot.

Karantīna no 26. novembra bija noteikta arī Rēzeknes pamatskolā-attīstības centrā. Tagad situācija ir stabilizējusies, un no šodienas visa skola atsākusi darbu.

No 26. novembra karantīnā tika nosūtītas divas Rēzeknes 3. vidusskolas klases, bet no 3. decembra – viena Rēzeknes 5. vidusskolas klase, jo Covid-19 konstatēts pedagogiem. Abas skolas, realizējot nepieciešamos drošības pasākumus, darbu turpina.

Tāpat Izglītības pārvalde apgalvoja, ka ne visos gadījumos, kad kādam no skolas darbiniekiem vai bērnu vecākiem konstatēts pozitīvs Covid-19, ir nepieciešama pilnīga izglītības iestādes vai visas klases karantīna, jo vairumā gadījumu infekcijas gaita ir izsekojama un pietiek ar to, ka karantīnā atrodas tikai tiešās kontaktpersonas.

Lielākajā daļā Rēzeknes izglītības iestāžu ir viens vai divi inficētie, kas ir skolas personāls vai bērnu vecāki.

SPKC dati liecina, ka 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits Rēzeknē sasniedz 150 iedzīvotājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!