Vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju atbalsta atteikšanos no pārejas uz vasaras laiku, savukārt trešā daļa ir pretējās domās, liecina tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS martā veiktās aptaujas rezultāti.
Izteikumam, ka tradīcija pāriet uz tā saucamo vasaras laiku būtu jāsaglabā, piekrituši 28,8% aptaujāto iedzīvotāju, savukārt pretēju viedokli atbalstījuši 59,2% no aptaujātajiem. 12% respondentu nav bijis noteikta viedokļa šajā jautājumā.

Visvairāk pārejas uz vasaras laiku atbalstītāju ir Rīgā - šādu viedokli pauduši 32,4% no aptaujātajiem rīdziniekiem, savukārt visvairāk pretinieku - Latvijas pagastos, kur attiecīgu atbildi snieguši 66,5% no aptaujātajiem iedzīvotājiem.

No pagastu iedzīvotājiem pāreju uz vasaras laiku atbalsta 22,5% aptaujāto, savukārt starp rīdziniekiem laika pārejas neatbalstītāju ir 55,6%. Citās Latvijas pilsētās 29,1% aptaujāto iedzīvotāju piekrituši saglabāt pāreju uz vasaras laiku, bet 58,3% aptaujāto - pret to iebilduši.

Vairāk piekritēju pārejai uz vasaras laiku ir cittautiešu vidū - no aptaujātajiem cittautiešiem 32% atbildējuši apstiprinoši, ka pāreju uz vasaras laiku vajadzētu saglabāt, līdzīgi atbildējuši 26,1% aptaujāto latviešu. Pretēju viedokli pauduši 64,5% aptaujāto latviešu un 52,7% aptaujāto cittautiešu.

Aptaujā no 10. līdz 17.martam pēc stratificētās nejaušības izlases principa tikuši iekļauti 1003 Latvijas pastāvīgie iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 75 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!