Lielākā daļa - 38,8% - valsts pārvaldē strādājošo darbu izvēlējušies pēc draugu un paziņu ieteikuma, savukārt tikai piektā daļa aptaujāto ierēdņu atzinuši, ka darbu dabūjuši pēc sludinājuma.
Par to liecina Valsts civildienesta pārvaldes (VCP) apkopotā informācija.

Liels aptaujāto ierēdņu skaits - 35,6% - arī atzinuši, ka valsts pārvaldē strādāt sākuši pēc attiecīgās iestādes amatpersonas uzaicinājuma, 14,3% - pēc prakses iestādē, bet 7,2% respondentu atzina, ka strādāt sākuši pēc nosūtījuma.

Ierēdņi par savas darbības plusiem, pirmkārt, min faktu, ka darbs valsts iestādēs garantē regulāru atalgojuma saņemšanu. Fiksētā darba alga ir viens no visbiežāk minētajiem darba izvēles iemesliem. Šādu viedokli paudusi gandrīz puse - 44,9% - aptaujāto valsts pārvaldes iestāžu darbinieku, savukārt otrs visbiežāk minētais iemesls (41,7%) ir sociālās garantijas.

Algas garantijas vairums (65,4%) ierēdņu uzskata arī par galveno un svarīgāko "materiālo" sociālo garantiju. Savukārt atalgojums valsts iestādēs nav minēts kā iemesls darba izvēlē. Vairums (70,9%) ierēdņu uzskata, ka viņu darba alga neatbilst viņu pienākumu un atbildības līmenim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!