Foto: Shutterstock

Līdzšinējie vakcinācijas dati apliecina, ka līdz 15. martam kopā vakcinēti vairāk nekā 8 918 ilgstošas sociālās aprūpes centru darbinieki un klien, kas pēc Labklājības ministrijas sniegtās informācijas par ilgstošas sociālās aprūpes centru iedzīvotāju un klientu skaita veido 67% no kopējā 13 000 centros mītošo un strādājošo cilvēku skaita, portālu "Delfi" informēja Veselības ministrijā (VM).

Šobrīd vakcinēti ir 2 850 sociālās aprūpes centru darbinieki un 6 114 sociālās aprūpes centru klienti.

Kopumā Latvijā vakcinētas jau vairāk nekā 101 142 devas – 35 514 "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnas devas, 9 457 "Moderna" vakcīnas devas un 56 171 "AstraZeneca" deva.

Papildu piesardzības nolūkā Latvijā uz laiku apturējusi vakcināciju ar "AstraZeneca" vakcīnu, līdz ar to šajā nedēļā vakcinācijas tempi būtiski samazināsies. Vakcinācija turpināsies tikai ar "Pfizer"/"BioNTech" un "Moderna" vakcīnu pēc plānotā pieraksta, izmantojot to kā pirmo vai otro devu.

VM aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju pieteikties Covid-19 vakcīnai pa tālruni 8989, vietnē "manavakacina.lv" vai pie sava ģimenes ārsta, jo tieši pieteikšanās ļaus operatīvi plānot vakcinācijas darbu aprīlī, kad Latvijā plānots saņemt lielāku vakcīnu pret Covid-19 skaitu.

Vakcinācija veido imunitāti pret Covid-19 slimību un pasargā no smagas slimības gaitas saslimšanas gadījumā. Pieredze citās valstīs, kur jau īstenota plaša sabiedrības vakcinācija, liecina, ka visas šobrīd Eiropas Savienībā reģistrētās vakcīnas uzrāda līdzvērtīgu efektivitāti, novēršot smagu Covid-19 slimības gaitu un hospitalizāciju.

Jau ziņots, ka otrdien 11 cilvēki saņēmuši "AstraZeneca" vakcīnu, bet kopumā vakcinētas tikai 184 personas, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!