Foto: LETA

Vakcinācijas pret Covid-19 lielajos centros rindas svētdien neveidojās un viss notika pēc plāna, jo nebija tehnisku traucējumu, ar ko sestdien saskārās procesa organizatori, informēja Nacionālā veselības dienesta (NVD) vakcinācijas projekta pārstāve Agnese Strazda.

Atbildot uz jautājumiem saistībā ar vakcinēšanās gaitu šodien, projekta pārstāve pieļāva, ka šodien kopumā provizoriski varētu būt vakcinēti 1500 cilvēki.

Šodien kopumā vakcinācija lielajos centros tika veikta trīs Latvijas pilsētas - Rīgā, Valmierā un Rēzeknē. Pirms plkst.18 vakcinācija bija beigusies Valmierā, bet turpinājās Rēzeknē un Ķīpsalā, pavēstīja Strazda.

Arī šodien process tāpat kā sestdien notika ar iepriekšēju pierakstu vietnē "manavakcina.lv" vai pa tālruni 8989.

"Šodien process norit ļoti labi, rīts tika sākts bez jebkādiem tehniskiem traucējumiem. Paldies vakcinācijas veicējiem par vakardien gūto atziņu ņemšanu vērā. Paldies iedzīvotājiem par nākšanu tuvu tiem norādītajā laikā," norādīja NVD vakcinācijas projekta pārstāve.

Strazda uzsvēra, ka iedzīvotāji ir pelnījuši ērtu vakcinācijas procesu, kam palīdzēs "manavakcina.lv" uzlabotā funkcionalitāte, jo cilvēki jebkurā diennakts laikā var izvēlēties vietu un laiku vakcinācijai.

Vakcinācijas projekta pārstāvji reizē skaidro, ka ir jārēķinās, ka dažādu iemeslu dēļ būtu labi ieplānot nelielu laika intervālu papildu konkrētajam vakcinācijas laikam. Uz vakcināciju pēc pieraksta jānāk ne agrāk par desmit līdz 15 minūtēm pirms pieraksta, skaidroja Strazda.

Kā ziņots, vēl sestdien, 1. maijā, cilvēku rindu veidošanos pie vakcinācijas pret Covid-19 centriem ietekmēja gan tehniskie traucējumi, gan arī iedzīvotāju ļoti laicīga ierašanās uz vakcināciju, informēja NVD Vakcinācijas projekta pārstāvji.

Lai izvairītos no rindu veidošanās, cilvēki uz vakcinācijas pret Covid-19 centriem aicināti doties ne agrāk kā desmit līdz 15 minūtes pirms pieraksta, informēja Veselības ministrijā.

Turpinot maija brīvdienās ieplānoto vakcināciju, šodien vakcinācija, kā plānots, turpinājās Rīgā, Ķīpsalas hallē, Valmierā un Rēzeknē. Vakcinācija pret Covid-19 šodien tika veikta tikai tiem iedzīvotājiem, kuri jau iepriekš izvēlējās šīs vietas un laiku vietnē "manavakcina.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!