Foto: LETA

Vakcinācijai pret Covid-19 Madonas slimnīca piesaistījusi pensionētu ārsta palīgu, atvērusi jaunu telefona līniju, e-pastu, kur novada iedzīvotājiem pieteikties vakcinācijai, stāstīja SIA "Madonas slimnīca" valdes priekšsēdētājs Artis Stuburs.

Viņš pastāstīja, ka slimnīca jau kopš pagājušā gada rudens bija plānojusi nodrošināt vakcināciju pret Covid-19 visiem bijušā Madonas rajona ārstniecības iestāžu darbiniekiem, ko arī kopš šā gada 11. janvāra dara un jau nākamajā nedēļā varētu tikt pabeigta mediķu vakcinācija.

Stuburs atzina, ka slimnīca nebija plānojusi vakcinēt seniorus, jo ikdienā vakcināciju nodrošina ģimenes ārsti, taču ņemot vērā, ka vakcinācijai pieteikušies vien divi ģimenes ārsti, slimnīca ir atradusi pensionētu ārsta palīgu, ierīkojusi vakcinācijas kabinetu, lai varētu vakcinēt novada iedzīvotājus, kuri ir vecāki par 70 gadiem un viņiem nevajadzētu doties uz kaimiņu novadiem.

Taču viņš atzina, ka lielākā problēma jau ir pieticīgais vakcīnu skaits. "Šai nedēļai bijām pasūtījuši 150 devas, atnāca informācija, ka būs puse, bet reāli pa durvīm ienesa vien 30 devas. Nākamajai nedēļai esam pasūtījuši 200 devas, taču nav zināms, cik saņemsim," sacīja Stuburs.

Viņš norādīja, ka ir sarežģīti plānot vakcinēšanu, ja nav zināms piegādāto devu skaits. Tāpat ir psiholoģiski un ētiski grūti izvēlēties, kuru cilvēku vakcinēt, bet kuram vēl likt gaidīt.

Valdes priekšsēdētājs atzina, ka slimnīcai patlaban ir jāuzklausa sabiedrības pārmetumi, lai gan tā ir darījusi visu, kas ir bijis tās spēkos. Palielinoties pieejamo vakcīnu skaitam, slimnīca ir gatava palielināt darbinieku skaitu, lai varētu dienā vakcinēt līdz 100 cilvēkiem dienā, solīja Stuburs.

Tiem Madonas novada iedzīvotājiem, kuru ģimenes ārsti neveiks vakcināciju, darba dienās no plkst.8 līdz 16 ir jāsazinās pa tālruņa numuru 27 266 056 vai e-pastā "vakcinacija@madonasslimnica.lv".

Savukārt Madonas novada pašvaldība norāda, ka Madonas slimnīca sadarbībā ar Vakcinācijas projekta biroju, gadījumā, ja netiks rasts risinājums plašākai novadā strādājošo ģimenes ārstu iesaistei vakcinācijas procesā, organizēs izbraukuma vakcināciju ārpus slimnīcas teritorijas, kas ļaus palielināt vakcinācijas tempus Madonas novadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!