Foto: EPA/Scanpix/LETA

Vakcinācijai pret Covid-19 "Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā" Ventspilī pieteikušies gandrīz 100 seniori vecumā virs 70 gadiem, informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Rudzroga.

Jau vēstīts, ka slimnīca pagājušajā nedēļā aicināja iedzīvotājus, kas vecāki par 70 gadiem, pieteikties vakcinācijai pret Covid-19 pa tālruni 63 624 665.

Jau šonedēļ sāksies senioru, kuri pieteikušies vakcīnai, apziņošana un reģistrēšana uz konkrētiem vakcinācijas laikiem. Arī vakcinācija tiks sākta jau šonedēļ, kad plānots vakcinēt 70 seniorus, un attiecīgais skaits vakcīnu ir saņemts, norādīja slimnīcas pārstāve.

"Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" rīcībā nav informācijas par saņemtajiem paziņojumiem no vietnes "manavakcina.lv", kur iedzīvotājiem ir iespēja reģistrēties vakcinācijai pret Covid-19.

Kā vēstīts, svētdien vakcinēšanas pret Covid-19 temps Latvijā nedaudz pieaudzis, dienā izpotējot 736 vakcīnu devas, līdz ar to pagājušajā nedēļā ik dienu poti pret Covid-19 saņēma vidēji 1170 cilvēki, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) šorīt apkopotie dati.

Sestdien vakcinēto cilvēku skaits NVD statistikā gan vēl varētu pieaugt, jo ne visi mediķi datus "E-veselības" sistēmā ievada tajā pašā dienā, kad pacients tiek sapotēts. Piemēram, šodien aktualizētajā statistikā sestdien vakcinēto personu skaits ir pieaudzis par 228 cilvēkiem jeb aptuveni par pusi no 309 kā tika ziņots svētdien, līdz 537.

Kopumā aizvadītajā nedēļā vakcīnas pirmo vai otro devu kopumā saņēma 8189, kas ir vidēji 1170 cilvēki dienā, kas atbilst veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) iepriekš publiski nospraustajam mērķim, proti, ik dienu vakcinēt vismaz 1000 cilvēku.

Veselības ministrijas Vakcinācijas projekta birojs norāda, ka tie iedzīvotāji, kas ir vecumā virs 70 gadiem un vēl nav pieteikušies savai vakcīnai, tiek aicināti reģistrēties pie sava ģimenes ārsta, vietnē "www.manavakcina.lv" vai pa tālruni 8989.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!