Valsts kontrolieris Rolands Irklis varētu uzteikt darbu Valsts kontroles (VK) sabiedrisko attiecību un iekšējās komunikācijas nodaļas vadītāja Līgai Krapānei, kura parakstīja maija beigās publiskoto un valsts augtākajām amatpersonām nosūtīto dažādu 150 personu vēstuli ar jautājumiem par vakcināciju pret Covid-19, vēsta "Latvijas Avīze".

Virsrakstā un pirmajā rindkopā pēc Irkļa ieraksta "Twitter" precizēts pašreizējais Krapānes darba tiesiskais stāvoklis.

Ar vēstules tekstu var iepazīties šeit. Pētnieciskās žurnālistikas centrs "Re:Baltica" gan vēlāk publicēja rakstu, kurā skaidrota liela daļa vēstulē pausto nepatiesību. Ar šo rakstu var iepazīties šeit.

Irklis "Latvijas Avīzi" informēja, ka šobrīd sabiedrisko attiecību speciālistes jautājums esot izvērtēšanā, tomēr Krapāne neslēpa, ka darba devējs esot viņai piedāvājis izbeigt darba attiecības un patlaban tiekot meklēts juridiski korektākais veids, kā to izdarīt.

"VK amatpersonām ir jāatbilst profesionālajiem standartiem, tajā skaitā mūsu iestādes sabiedrisko attiecību vadītājai, jo viņa ir publiska persona un viņai ir jābūt diezgan uzmanīgai komunikācijā par tēmām, kas varētu skart mūsu revidējamās tēmas, tajā skaitā arī tās, kas ir saistītas ar testēšanu un vakcināciju. Šāda krasa viedokļa paušana var radīt bažas un šaubas par VK objektivitāti. Medijos ir pausts, ka parakstītā vēstule satur arī maldinošu, nepatiesu informāciju. Svarīgi, lai VK amatpersonas arī privātajā komunikācijā, kas izskan publiski, tomēr cen­stos pieturēties pie objektīvas, patiesas informācijas un neiesaistītos kampaņās, kas varētu maldināt sabiedrību," laikrakstam norādīja Irklis.

Savukārt Krapāne "Latvijas Avīzei" pauda pārsteigumu par šādu notikumu pavērsienu, norādot, ka ir lojāla darbiniece ar augstu darba pienākumu izpildes novērtējumu. Viņa arī norādīja, ka domstarpības tiks atrisinātas.

"Ne velti likumdevējs arī Darba likumā ir iekļāvis imperatīvu diskriminācijas aizliegumu, kas nosaka darba devēja pienākumu nodrošināt ikviena darbinieka tiesības uz taisnīgiem darba apstākļiem, neatkarīgi no darbinieka pārliecības vai citiem apstākļiem. Es ticu, ka likums un manas tiesības tiks ievērotas, bet domstarpības ar darba devēju par atšķirīga viedokļa paušanu tiks atrisinātas," laikrakstam norādīja Krapāne.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!