Foto: LETA

Pirms stājas spēkā pakalpojumu pieejamības ierobežojumi nevakcinētajiem, ir jāatrod pareizie vārdi, lai uzrunātu vakcinācijas pretiniekus, otrdien valdības sēdē pauda premjera pienākumu izpildītājs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

Viņš valdības sēdē atzina, ka, lai arī cik lieli būtu ar Covid-19 izplatības mazināšanu noteiktie ierobežojumi, šī slimība netiek uzveikta, sēžot mājās, bet gan tikai ar vakcinēšanos.

Bordāna ieskatā, ir jāatrod veids, kā uzrunāt vakcinācijas pretiniekus.

“Mums ir jāizprot situācija, jāatrod šiem cilvēkiem pareizie vārdi un jāaicina vakcinēties pirms tiek ieviesti drastiski līdzekļi un šiem cilvēkiem nebūs pieejami pakalpojumi,” pauda Bordāns.

Viņš arī uzsvēra, ka ministriem ir jārada visdrošākie apstākļi, lai samazinātu gaidāmo krīzi.

Jau ziņots, ka otrdien notika Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) vadītā Krīzes vadības padomes sanāksme, kurā pēc trīs stundu garām diskusijā vēl netika panākta vienošanās par epidemioloģiskās drošības pasākumiem, bet diskusijas tiks turpinātas ceturtdien.

Tāpat ziņots, ka pirmdien koalīcijas partneri pauduši atbalstu stingru drošības pasākumu ieviešanai, tostarp iespējai nodrošināt pakalpojumus tikai pret Covid-19 vakcinētajiem un šo slimību pārslimojušiem, pēc koalīcijas partneru sanāksmes mediju pārstāvjiem atzina veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Pavļuts pauda gandarījumu, ka koalīcijas partneri kopumā atbalstījuši nepieciešamību rīkoties izlēmīgāk un lemt par nopietnākiem drošības pasākumiem. Lai arī koalīcija nav apspriedusi konkrētus drošības pasākumus, tomēr veselības ministra ieskatā, būtu jādomā par iespēju izsludināt ārkārtējo situāciju, klātienes pakalpojumus nodrošināt tikai pret Covid-19 vakcinētajiem un šo slimību pārslimojušajiem, kā arī jānodrošina stingrāka esošo un plānoto drošības pasākumu kontrole. Pēc ministra teiktā, būtu jādomā arī par drošības pasākumu stiprināšanu un kontroli izglītības iestādēs.

"Kopumā jārēķinās, ka drošības pasākumiem ir jābūt vērstiem uz sabiedrības nevakcinētās daļas pasargāšanu no inficēšanās ar Covid-19. Tāpat ir jāpasargā slimnīcas no katastrofālas pārslodzes, kas var radīt smagas sekas kopējai sabiedrības veselībai," uzsvēra Pavļuts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!