Foto: LETA
Līdz 15. decembrim vakcināciju pret Covid-19 pabeigušie, bet sertifikātu vēl neieguvušie, drīkstēs strādāt klātienē, uzrādot negatīvu Covid-19 testu, paredz otrdien, 7. decembrī, valdībā pieņemtie grozījumi rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

Līdz šim regulējums paredzēja, ka no šā gada 15. decembra visiem darbiniekiem, tostarp brīvprātīgajiem un personām ar ārpakalpojuma līgumiem, un kuri veic darba pienākumus klātienē, būs nepieciešams vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.

Tomēr ar otrdien valdības veiktajiem grozījumiem rīkojumā tiks noteikts, ka prasība par Covid-19 sertifikātu klātienes darba veikšanai neattieksies uz tiem darbiniekiem, kuri līdz 15. decembrim būs pabeiguši pilnu vakcinācijas pret Covid-19 kursu.

Vienlaikus līdz vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta iegūšanai darbinieks varēs turpināt pildīt darba pienākumus klātienē, uzrādot testēšanas sertifikātu, kas nav vecāks par 72 stundām, vai uzrādot darba devēja pēdējo 72 stundu laikā organizētu skrīninga antigēna testu.

Izdevumus, kas saistīti ar testa veikšanu, darbinieks segs no saviem līdzekļiem, ja nav citas vienošanās ar darba devēju.

Jau vēstīts, ka līdz 2022. gada 11. janvārim Latvijā ir izsludināta ārkārtējā situācija ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību un mazinātu saslimstību ar šo vīrusu. Ārkārtējās situācijas laikā iedzīvotājiem ir jāievēro virkne ierobežojumu.

Jau vēstīts, ka Saeima iepriekš galīgajā lasījumā atbalstīja likumprojektu "Par pagaidu papildus prasībām Saeimas deputātu un pašvaldību domju deputātu darbam", kas paredz Saeimas un arī pašvaldību deputātiem darba veikšanai uzrādīt Covid-19 sertifikātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!