Covid-19 vakcīnu otrajām "AstraZeneca" devām Latvijā pietiks, ceturtdien, 27. maijā, preses konferencē pēc valdības sēdes sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Viņš norādīja, ka ir saņemts apstiprinājums no ražotāja, ka 31. maijā Latvija saņems vairāk nekā 56 000 ražotāja "AstraZeneca" vakcīnu "Vaxzevria".

"Tas mums ar pilnu paļāvību ļauj raudzīties uz jūniju un mēs zinām, ka mums pietiks šo devu otrajām vakcīnu devām jeb balstvakcinācijai ar "AstraZeneca" un nekādu bažu šeit vairs nevarētu būt," apgalvoja ministrs.

Tāpat viņš atklāja, ka šīs paļāvības dēļ vairs nav aktuāli aplūkot risinājumu par vakcīnu pirkšanu no citām valstīm, kas arī iepriekš tika apsvērts kā rezerves risinājums.

Latvija atteiksies no Dānijas piedāvājuma piegādāt vakcīnas, jo tās ir ar īsu derīguma termiņu un arī apjoma ziņā vairs nav aktuālas, jo šobrīd netiek plānots turpmāk plaši izmantot "AstraZeneca" vakcīnas jaunai pirmreizējai vakcinācijai, sacīja Pavļuts.

Jau ziņots, ka "AstraZeneca" piegāžu laiki ne tikai ārvalstīs, bet arī Latvijā mēdz būt neprognozējami un ka Eiropas Komisija varētu nepagarināt līgumu ar kompāniju "AstraZeneca" par tās ražoto Covid-19 vakcīnu piegādi, kas beigsies jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!