Foto: LETA

Ministru kabinets otrdien, 2. jūnijā, līdzšinējo Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāra vietnieku Edmundu Valanti apstiprināja ministrijas valsts sekretāra amatā.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka EM valsts sekretāra amats kļuva vakants 16. maijā jeb pēc tam, kad bijušais ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV) šā gada februārī uz disciplinārlietas pārbaudes laiku par iespējamiem pārkāpumiem obligātā iepirkuma komponentes (OIK) uzraudzībā atstādināja EM valsts sekretāru Ēriku Eglīti. Savukārt Eglītis šādu lēmumu saistīja ar savu nevēlēšanos "Latvenergo" padomē iecelt Nemiro padomnieku Pāvelu Rebenoku.

Neilgi pēc Nemiro lēmuma Eglītis iesniedza atlūgumu, plānojot pārtraukt darba attiecības ar ministriju šā gada 15. maijā, kā arī nosūtīja vēstuli politiskās partijas "KPV LV" Ētikas komisijai un Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai ar lūgumu izvērtēt Nemiro lēmumus, ieceļot amatos sev pietuvinātas personas.

Rīkojumā par Valanta apstiprināšanu ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (KPV LV) norāda, ka ir ņemta vērā viņa pieredze valsts pārvaldē, zināšanas un profesionālos sasniegumus ministrijas darbības jomās – Eiropas Savienības fondu apguvē, finanšu instrumentu izstrādē, investīciju piesaistē, kā arī būvniecības un mājokļu nozarē, kurā pēdējos gados īstenotas būtiskas pozitīvas pārmaiņas.

"Tāpat EM efektīvai darbībai nozīmīga ir Valanta pieredze liela kolektīva vadīšanā, līdera dotības kopējās komandas veidošanā, kā arī sadarbības, attīstības un iniciatīvas veidošanas prasmes," norāda ekonomikas ministrs.

Vienlaikus Valantis ir "Latvenergo" padomes priekšsēdētājs, kā arī viņu no Nacionālās apvienības un partijas "Vienotība" kopīgā saraksta 2017. gadā ievēlēja par Baldones novada domes deputātu.

No 2007. līdz 2016. gadam Valantis pildījis ministrijas Eiropas Savienības fondu ieviešanas departamenta direktora pienākumus, bet laikā no 1999. līdz 2002. gadam bijis Valsts investīciju un finanšu vadības departamenta referents.

Tāpat viņš ir strādājis VAS "Valsts Nekustamie Īpašumi", bijis SIA "Latvijas garantiju aģentūra" valdes loceklis, Jelgavas pilsētas pašvaldības aģentūras "Pilsētsaimniecība" direktora vietnieks projektu jautājumos, kā arī Mērsraga ostas pārvaldes projektu koordinators.

Valantis ieguvis maģistra grādu transporta vadībā Transporta un Jūrlietu vadības institūtā Antverpenē un diplomu ostu vadībā Starptautiskajā jūras transporta akadēmijā Roterdamā, bet bakalaura grādu – ekonomista kvalifikāciju ostu vadīšanas specializācijā Latvijas Jūras akadēmijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!