Lai gan valsts konkurētspējas veicināšana ir bijis viens no šīs valdības būtiskākajiem mērķiem, tomēr panākumi nav gūti, tāpēc Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) sola, ka turpmāk šim jautājumam tiks pievērsta lielāka uzmanība.
"Konkurētspēja ir mūsu nākotnes panākumu atslēga. Gan katra indivīda, gan valsts konkurētspēja kopumā," trešdien preses konferencē uzsvēra premjers. Viņš norādīja, ka īpašu uzmanību būtu jāpievērš uzņēmējdarbības vides uzlabošanai, par ko atbildīga ir Ekonomikas ministrija, kā arī elektroniskās pārvaldes ieviešanai, darba spēka un izglītības kvalitātes uzlabošanai. Tāpat jāveic birokrātisko šķēršļu izvērtēšana.

Kalvītis uzsvēra, ka patlaban "visvārīgākā vieta", kādēļ Latvija konkurētspējas ziņā zaudē citām valstīm, ir kavēšanās ieviest elektronisko pārvaldi. Lai gan īpašu uzdevumu ministrs elektroniskās pārvaldes lietās Jānis Reirs (JL) sola, ka elektroniskais paraksts tiks ieviests martā, tomēr iedzīvotāji to nevarēs izmantot, jo pārējās sistēmas nav gatavas.

Tāpat valdības vadītāju neapmierina dažādi administratīvie šķēršļi, piemēram, pārāk garš ir termiņš īpašuma ierakstīšanai zemesgrāmatā un arī uzņēmumu likvidācijai.

Premjers uzskata, ka kopumā sistēmai ir jābūt elastīgākai, lai mūsu valsts konkurētspējas ziņā nezaudētu citām valstīm. "Mums ir jāizvirza augstāki un ambiciozāki mērķi," uzsvēra premjers, norādot, ka Latvija vēlas iekļūt Eiropas bagātāko valstu divdesmitniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!