Foto: LETA
Ministru kabinets otrdien lēma vakantajā Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) vadītāja amatā iecelt līdzšinējo biroja vadītāja pienākumu izpildītāju Daci Gaili.

Pirms Gailes apstiprināšanas IUB vadītājas amatā finanšu ministrs Andris Vilks (V) valdības sēdē akcentēja, ka Gaile pildījusi biroja vadītāja pienākumus pēc tam, kad IUB šefa krēslu atstāja līdzšinējais vadītājs Tiknuss. Gailei bijis visaugstākais komisijas vērtējums parējo pretendentu vidū, un viņa, pēc Vilka teiktā, ir vispiemērotākā IUB vadītāja amatam.

Jautāta par savu redzējumu IUB vadībā, Gaile uzsvēra, ka patlaban zināmu spriedzi IUB darbā rada procesā esošie grozījumi Iepirkumu uzraudzības likumā. Nozīmīgs esot arī jautājums, kā IUB strādās pēc tam, kad tā pienākumos būs arī administratīva sodīšana par pārkāpumiem.

Gaile kā problēmu publiskajos iepirkumos atzina lētos piedāvājumus. "Šie piedāvājumi nevar tikt bezgalīgi grozīti," atzīmēja Gaile, norādot, ka iepirkumos iesniegtajiem piedāvājumiem ir jābūt izpildāmiem. Savukārt, ja tie vēlāk tiek mainīti, tad jādomā par iespējām piedāvājuma iesniedzēju vairs nepielaist pie turpmākiem iepirkumiem.

IUB vadītāja amats kļuva vakants pērn decembrī pēc tam, kad šo amatu pēc paša vēlēšanās atstāja Andrejs Tiknuss. Finanšu ministrija izsludināja konkursu IUB vadītāja amatam, un pretendentu vērtēšanas komisija šā gada februārī kā atbilstošāko kandidatūru IUB vadītāja amatam rekomendēja Gaili. Viņa izvēlēta no septiņiem pretendentiem.

Jau ziņots, ka Gaile ir ieguvusi Sociālo zinātņu maģistra grādu ekonomikā, kā arī bakalaura grādu vadības zinātnē Rīgas Tehniskajā universitātē. Gaile strādā IUB no biroja dibināšanas brīža 2002.gada janvārī, vispirms Metodoloģijas departamenta vietnieces, vēlāk direktores amatā, nodrošinot metodoloģisko atbalstu iepirkumu veicējiem un piegādātājiem, gatavojot priekšlikumus tiesību aktu grozījumiem, sadarbojoties ar Eiropas Savienības (ES) institūcijām un nodrošinot biroja darbības plānošanu.

Gailes darbība desmit gadu laikā IUB ir bijusi tieši saistīta ar iepirkumu sistēmas attīstību un pilnveidi, apzinot un analizējoties ES publiskā iepirkumu attīstības tendences. Gaile arī guvusi pieredzi, strādājot Finanšu ministrijā, kā arī AS "Rīgas Starptautiskā autoosta". No 2010.gada Gaile pasniedz lekciju kursu "Projektu tiesiskais nodrošinājums un piegāžu vadība" Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā maģistra studiju programmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!