Foto: LETA

Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāres amatā iecelta bijusī Veselības inspekcijas (VI) vadītāja Indra Dreika, otrdien, 20. aprīlī, lēmusi valdība.

Kā norādīts valdības sēdē VM iesniegtā rīkojuma projekta anotācijā, atbilstoši VM darbības stratēģijai un izvirzītajām prioritātēm, valsts sekretāra amatam vēlams kandidāts ar plašu līdzšinējo pieredzi ministrijas darbības jomās. Izvērtējot valsts sekretāra amata pretendentam nepieciešamo profesionālo kvalifikāciju, kā arī, lai nodrošinātu uzdevumu izpildes nepārtrauktību, VM valsts sekretāra amatam tika izvirzīta VI vadītāja Dreika.

VM ir izvērtējusi Dreikas profesionālo pieredzi un kvalifikāciju un uzskata par lietderīgu viņas iecelšanai VM valsts sekretāra amatā.

Dreikai ir ilggadēja pieredze darbā valsts pārvaldē, zināšanas veselības jomā un pieredze liela kolektīva vadīšanā, kā arī sadarbības, attīstības un iniciatīvas veidošanas prasmes. Dreikai ir vīzija VM prioritāšu, kā arī VM darbības stratēģijas īstenošanā, liela pieredze mērķtiecīgā plaša spektra problēmjautājumu risināšanā, kā arī iestādes iekšējās kontroles sistēmas nodrošināšanā.

Dreika iecelta amatā ar 2021. gada 20. aprīli.

Jau ziņots, ka nepieciešamība iecelt jaunu VM valsts sekretāru radās pēc ministra lēmuma zemākā amatā pārcelt līdzšinējo valsts sekretāri Dainu Mūrmani-Umbraško. Šāds lēmums pieņemts pēc pārbaudes un disciplinārlietas saistībā ar caurspīdīgas pārvaldes, iekšējās kontroles sistēmas un darba organizācijas trūkumiem, veicot vakcīnu pret Covid-19 iepirkumus.

Bijusī VM valsts sekretāre Mūrmane-Umbraško nav piekritusi rotēšanai uz VI un uzrakstījusi atlūgumu, iepriekš informēja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Kā sacīja ministrs, iepriekšējai valsts sekretārei Mūrmanei-Umbraško bija piedāvāts VI vadītājas vietnieces amats, tomēr ir saņemts atlūgums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!