Satiksmes ministrijai mēneša laikā jāsagatavo informācija par iespējām atjaunot autoevakuāciju un ieviest vadītāju sodīšanu ar soda kvītīm bez viņu līdzdalības.
Šādu lēmumu valdība pieņēmusi otrdien, apspriežot Satiksmes ministrijas sagatavoto ceļu satiksmes drošības programmu, BNS informēja satiksmes ministrs Anatolijs Gorbunovs.

Pēc viņa teiktā, Ceļu satiksmes drošības direkcija jau ir izstrādājusi vairākas izmaiņas likumdošanā, lai nodrošinātu autoevakuāciju un vadītāju sodīšanu bez viņu līdzdalības.

Ministrs norādīja, ka iepriekšējā pieredze ar autoevakuāciju liecina, ka bez pietiekami sagatavotas likumdošanas bāzes evakuācija galu galā pārvēršas par peļņas avotu.

Pēc Gorbunova domām, autoevakuācija un sodu talonu izmantošana varētu būt viens no pasākumiem ceļu satiksmes sakārtošanai un organizēšanai, tāpēc ministrijai mēneša laikā ir jāapkopo jau paveiktais un jāizvērtē nepieciešamie finansu un cilvēku resursi šādu normu ieviešanai, un par to jāinformē valdība.

Jāatgādina, ka jau pirms vairākiem mēnešiem premjers Andris Šķēle pauda uzskatu, ka būtu jāatjauno autoevakuācija, lai sakārtotu satiksmi Rīgas ielās. Arī Gorbunovs atzina, ka otrdien valdības sēdē par šo iespējamo problēmas risinājumu ministri izrādījuši ļoti lielu interesi un aktīvi piedalījušies jautājuma apspriešanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!