Valdība otrdien atbalstīja rīkojuma projektu, kas paredz no Aizsardzības ministrijas (AM) budžeta līdzekļiem 1,5 miljonus latu piešķirt dažādām sporta organizācijām.
Valdības rīkojuma projekts paredz no AM šā gada budžeta līdzekļiem piešķirt finansējumu 22 sporta veidu attīstībai. Saskaņā ar rīkojuma projektu vislielāko summu šogad saņems basketbola klubs "ASK Rīga", kuram tiks piešķirti 300 000 latu, Latvijas Vieglatlētikas savienība saņems 200 000 latu, tikpat daudz arī hokeja klubs "ASK Ogre". Latvijas Handbola federācijai tiks piešķirti 125 000 latu, bet citu sporta veidu federācijas saņems mazākas summas.

Lai celtu Latvijas armijas prestižu un jauniešu lojalitāti pret armiju, popularizētu sportu Nacionālo bruņoto spēku karavīru un jaunsargu vidū, kā arī veicinātu Latvijas izlašu dalību starptautiskās sacensībās, AM sadarbība ar sporta veidu federācijām un sportistiem tiekot realizēta jau kopš 2002.gada.

Turpinot ikgadējo sadarbību ar sporta organizācijām un militāro sporta veidu komandām, AM šā gada budžetā sporta attīstībai ir paredzējusi līdzekļus 1 556 470 latu apmērā, kā arī 2007.gada 8.janvāra ministrijas Sporta padomes sēdēs apstiprinājusi šī finansējuma sadalījumu konkrētiem sporta veidiem.

Galvenie kritēriji finansējuma apjoma noteikšanai un piešķiršanai ir katra konkrētā sporta veida piesaiste militārajam sporta veidam, tā masveidīgums, kā arī iepriekšējo gadu sadarbība ar attiecīgo sporta veida administrējošo organizāciju, ja šāda sadarbība ir bijusi.

Ministrija pauž viedokli, ka finansējuma piešķiršana sporta veidu attīstībai "dod iespēju sportistiem sasniegt augstus rezultātus gan Latvijas mēroga, gan arī starptautiskajās sacensībās un nest Latvijas vārdu pasaulē, kā arī veidot fiziski un garīgi attīstītu jauniešu plūsmu profesionālajā militārajā dienestā Nacionālajos bruņotajos spēkos."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!