Foto: LETA

Ministru kabinets otrdien bez iebildumiem atbalstīja 100 000 eiro piešķiršanu smagi slimā Dāvja ārstēšanai, finansējumu rodot no valsts kapitālsabiedrības "Latvijas Valsts meži" (LVM).

Uzņēmuma ziedošanas stratēģija paredz, ka šogad nepieciešamajai palīdzībai ārkārtas situācijās tiks ziedoto 600 000 eiro, kā arī vēl 100 000 eiro tieši Dāvja ārstēšanai Filadelfijas klīnikā ASV.

Jau ziņots, ka ministri, Bērnu slimnīcas fonds un organizācija "Ziedot.lv" pirmdien vienojās, ka deviņus gadus vecā smagi slimā Dāvja ārstēšanai nepieciešamos 100 000 eiro piešķirs no "Latvijas Valsts meži" ienākumiem, lai nepieciešamo summu Filadelfijas Bērnu klīnikai ASV pārskaitītu jau šajā piektdienā.

Iedzīvotāji jau ir saziedojuši ap 245 000 eiro, tāpēc no LVM fonda tiks pārskaitīti trūkstošie līdzekļi.

Līdzekļi puisēna ārstēšanai ir savākti ļoti īsā laika posmā, jo tikai pagājušās nedēļas beigās tapa zināms, ka valsts nevar segt viņa ārstēšanu ASV, kam nepieciešami 300 000 eiro.

Dāvim šogad konstatēta smaga kombinēta patoloģija saistībā ar nepareizu limfas atteci no vēdera dobuma orgāniem. Dāvja ārstēšana iespējama vienīgi ASV, Filadelfijā.

Dāvis ir pirmais pacients, kuram ir nepieciešama ārstēšana ārpus Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomiskās zonas un kura medicīnisko manipulāciju izmaksas ir tik augstas.

Filadelfijas Bērnu klīnika ir iesniegusi Bērnu slimnīcai rēķinu, nosacījumi paredz, ka rēķins jāveic ar priekšapmaksu, summa ir 427 000 dolāru jeb aptuveni 348 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!