Foto: Europa.eu

Valdība otrdien uzklausīja Finanšu ministrijas (FM) ziņojumu par paveikto Eiropas vienotās valūtas ieviešanai Latvijā un apstiprināja informatīvās kampaņas par eiro plānus, paredzot gan reklāmu izvietošanu medijos, gan amatpersonu aktīvu komunikāciju ar sabiedrību.

Plānots, ka līdz 15.februārim Finanšu ministrija (FM) sagatavos pieprasījumu Eiropas Komisijai un Eiropas Centrālajai bankai sniegt ziņojumu Eiropas Padomei par panākumiem, ko guvusi Latvija, pildot saistības attiecībā uz ekonomiskās un monetārās savienības izveidi.

Savukārt jau no februāra sāksies reklāmas izvietošana sabiedriskajos medijos – telekanālos LTV1 un LTV7, radio stacijās LR1, LR 2 un LR4.

Līdz 31.janvārim FM izsludinās arī iepirkumu informatīvās bezmaksas telefona līnijas ierīkošanai, kā arī video un audio materiālu izveidošanai valsts fiskālo un monetāro jautājumu skaidrošanai. Līdz 1.februārim ar mērķi nodrošināt papildus euro komunikācijas pasākumus Valsts kanceleja arī izsludinās atklātu konkursu par Ministru kabineta mājas lapas atjaunošanu, preses telpas atjaunošanu un informatīvā tālruņa pakalpojumu.

Līdz 1.februārim Izglītības ministrija izsludinās atklātu konkursu iepirkumam "Eiro ieviešanas sabiedrības informēšanas aktivitātes izglītības jomā", kas paredz metodisko materiālus pedagogiem un mācību animācijas filmas pirmsskolas vecuma bērniem un 1.-12.klašu skolēniem.

Lai veicinātu iedzīvotāju informētību un izglītošanu par eiro ieviešanu, FM arī turpināšot masu medijos skaidrot eiro ieviešanu sabiedrībai, organizējot četras preses konferences, sagatavojot astoņas preses relīzes, veidojot saturu pieciem sižetiem vai rakstiem nacionālajos medijos, kā arī organizējot Latvijas žurnālistu vizīti Igaunijā, paredz turpmākie komunikācijas aktivitāšu plāni.

FM arī turpinās aktualizēt informatīvos materiālus par eiro un organizēt to izplatīšanu. Savukārt sadarbībā ar Latvijas Banku un Valsts kanceleju, kā arī citām eiro projektā iesaistītajām institūcijām FM informēs profesionālās vides pārstāvjus un sabiedrību kopumā par eiro ieguvumiem un eiro ieviešanas praktiskajiem jautājumiem.

Plānots, ka Finanšu ministrija sadarbībā ar eiro projekta darba grupām organizēs seminārus nozaru profesionāļiem par eiro ieviešanas vadlīnijām, t.sk. žurnālistiem, valsts pārvaldes darbiniekiem, pašvaldību darbiniekiem, sociālajiem darbiniekiem, izglītības darbiniekiem, bibliotekāriem, juristiem, uzņēmējiem.

FM tuvākajos mēnešos organizēs arī septiņas finanšu ministra un citu vadošo amatpersonu tikšanās ar sadarbības organizāciju pārstāvjiem ar mērķi organizēt publiskus pasākumus dažādām mērķgrupām Rīgā un reģionos – kopā vismaz 25 pasākumi.

Tāpat tiks organizēti intelektuālie konkursi žurnālā "Mezgls", portālā www.inbox.lv par euro ieviešanu Latvijā, kā arī sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju – radošo konkursu skolēniem par euro talismana vizuālo izskatu, paredz turpmākie ieplānotie darbi.

Jau ziņots, ka Latvija eirozonai vēlas pievienoties no 2014.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!