Otrdien Ministru kabinets atbalstīja lēmumprojektu par Privatizācijas aģentūras (PA) padomes locekļa Jura Lorenca atsaukšanu no amata. Kā žurnālistus informēja ekonomikas ministrs Aigars Kalvītis, juristiem tiks uzdots sagatavot juridiski precīzus dokumentus Lorenca atbrīvošanai no ieņemamā amata.
Ekonomikas ministrijas izstrādātais rīkojuma projekts paredz Lorencu atsaukt no amata un viņa vietā iecelt Astrīdu Vītolu, kura dzimusi 1959.gada 22.augustā, ieguvusi Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes sociālo zinātņu maģistra grādu sabiedrības vadībā, līdz šā gada 1.aprīlim strādājusi kā Bauskas domes priekšsēdētāja vietniece tehniskajos jautājumos.

Savienības "Latvijas ceļš" (LC) biedra Lorenca atsaukšanu pieprasīja premjers, LC priekšsēdētājs Andris Bērziņš, jo Lorencs, kurš ir ekonomikas ministra izvirzītais PA padomes loceklis, atbalstīja VAS "Latvijas gāze" (LG) valstij piederošo akciju realizāciju publiskajā piedāvājumā par sertifikātiem.

Šādu nostāju Lorencs pauda PA padomes sēdē, kas notika īsi pēc ļoti veiksmīgas LG valstij piederošo akciju izsoles Rīgas Fondu biržā. Valdības vadītājs norādīja, ka Lorencs rīkojies pretrunā ar savienības "Latvijas ceļš" un valdības nostāju. Bērziņš aicināja arī citus koalīcijas partnerus - Tautas partiju un apvienību "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK atsaukt tos savus pārstāvjus PA padomē, kuri balsoja par LG akciju realizāciju publiskajā piedāvājumā, taču koalīcijas partneri premjera iniciatīvu neatbalstīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!