Ministru kabinets šodien atbalstīja Drošības policijas darbinieces Jutas Strīķes iecelšanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieces amatā.
Strīķe ministriem sacīja, ka apzinās, ka uzņemas lielu atbildību valdības, Saeimas un sabiedrības priekšā. Viņa solīja sakārtot korupcijas novēršanas un apkarošanas sistēmu valstī.

Ministri KNAB priekšnieka amata kandidātei neuzdeva nevienu jautājumu, ko premjers Einars Repše novērēja kā labu zīmi.

Galīgais lēmums par Strīķes apstiprināšanu KNAB vadītājas amatā būs jāpieņem Saeimai.

Jau ziņota, ka Drošības policijas Aktīvo izstrāžu nodaļas priekšnieci Strīķi kā piemērotāko kandidāti KNAB priekšnieka amatam aizvadītajā nedēļā atzina KNAB priekšnieka amata konkursa komisija.

Kopumā KNAB vadītāja amatam konkursā pieteicās 58 dažādu jomu speciālisti, no kuriem 11 tika izvirzīti konkursa otrajai kārtai, viens no tiem - Kanādas prokurors Andrejs Bērziņš - ģimenes apsvērumu dēļ savu kandidatūru atsauca.

1970.gada jūlijā dzimusī Strīķe ir ieguvusi augstāko juridisko izglītību Latvijas Universitātē. Kopš 1995.gada viņa strādā Drošības policijā, kur no 2000.gada ir Aktīvo izstrāžu nodaļas darbiniece. Pirms tam Strīķe strādājusi Iekšlietu ministrijas Izmeklēšanas departamentā, kā arī Kopenhāgenas pašvaldības transporta uzņēmumā par juristi.

KNAB priekšnieka amata konkursu Ministru prezidents izsludināja šā gada 1.jūlijā, un tas ilga mēnesi. Nepieciešamība rīkot konkursu radās pēc tam, kad atlūgumu iesniedza iepriekšējais biroja priekšnieks Guntis Rutkis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!