Ministru kabinets otrdien atbalstīja divu meža zemes gabalu transformāciju Jūrmalā Bulduros.
Kopumā zemesgabalu tiesiskajam valdītājam valsts AS "Valsts nekustamie īpašumi" atļauts transformēt meža zemi gandrīz 4,7 hektāru platībā parka izveidošanai un koplietošanas ceļa izbūvei.

Aptuveni 1,6 hektāru lielajā zemes gabalā, kurā meža zemes transformācija nepieciešama koplietošanas ceļa izbūvei iecerēts nocirst 45 kokus. Tiek norādīts, ka Lielrīgas reģionālā vides pārvalde 2006.gada 27.jūlijā izsniegusi tehniskos noteikumus šīs meža zemes transformācijai par gājēju un velosipēdistu ielu.

Savukārt par otru vairāk nekā trīs hektārus lielo zemes gabalu Lielrīgas reģionālā vides pārvalde tajā pašā datumā ir izsniegusi tehniskos noteikumus, kas paredz meža zemes transformācijai par parku.

Kā otrdien ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma", ar šo lēmumu faktiski tiek legalizēta žoga būvniecība kāpu aizsargjoslā, ko veica SIA "Adlers".

Kā "Panorāmai" atzina Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze (ZZS), būvniecībai ir nepieciešamā dokumentācija un saskaņojumi. Darbiem minētajā teritorijā ir arī Jūrmalas domes atļauja.

Pret būvniecību Bulduros, kāpu zonā, iebilda Jūrmalas aizsardzības biedrība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!