Foto: Dmitrijs Suļžics/F64

Otrdien, 18. maijā, Ministru kabinets atbalstīja grozījumus noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", atļaujot izglītības procesa formālajā un neformālajā izglītībā, darba ar jaunatni, kā arī amatiermākslas kolektīvu mēģinājumu un sporta treniņu norisi klātienē ārtelpās, grupās līdz 20 cilvēkiem.

Līdz šim noteikumi paredzēja, ka atļauta ir izglītības procesa gan formālajā, gan neformālajā izglītībā, darba ar jaunatni, kā arī amatiermākslas kolektīvu mēģinājumu norise klātienē un sporta treniņa norise ārtelpās grupās līdz 10 cilvēkiem.

Grozījumi paredz palielināt cilvēku skaitu grupā iepriekš minētajās ārtelpu nodarbībās no 10 uz 20 personām grupā.

Ārtelpās dabiski ir pietiekama gaisa cirkulācija, kā arī lielāka iespēja ieturēt distanci, tādējādi mācības un nodarbības arī lielākā nekā 10 cilvēku grupā nerada palielinātu risku saslimstībai.

Tajā pat laikā, ņemot vērā vidējo izglītojamo skaitu klasē – 20 izglītojamie, izglītības jomā tiek nodrošināta iespēja īstenot izglītības programmas, nedalot klasi atsevišķās grupās, teikts grozījumu anotācijā.

Lai veicinātu bērnu un jauniešu iesaisti organizētās sporta aktivitātēs ārtelpās, kā arī, ņemot vērā faktu, ka vidējais mācību – treniņu grupas lielums sporta programmās (profesionālās ievirzes un interešu izglītības sportā programmās) ir 15 audzēkņi, kā rezultātā pie patreizējā regulējuma mācību – treniņu darbs ir jāorganizē, dalot vienu treniņgrupu vairākās treniņgrupās, kas būtiski palielina trenera noslodzi, vienas treniņgrupas lielums ārtelpās iespējami drīzā laikā jāpalielina līdz 20 personām, pārējos nosacījumus par ārtelpu treniņu norisi saglabājot nemainīgus, teikts anotācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!