Foto: PantherMedia/Scanpix
Valdiba otrdien lēma no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem novirzīt 11,16 miljonus latu ģimene valsts pabalsta izmaksai šā gada otrajā pusē, portālu "Delfi" informēja Labklājības ministrijā (LM).

Tas nozīmē, ka pabalstu – astoņus latus mēnesī par nepilngadīgu bērnu - no 1.jūlija izmaksās līdzšinējā apmērā visām ģimenēm, kas to ir saņēmušas līdz šim, norāda ministrijā.

Paredzēts, ka no līdzekļiem neparedzētajiem gadījumiem atvēlētā nauda pabalsta izmaksai tiks kompensēta no Nodarbinātības speciālā budžeta ietaupījumiem. Tas iespējams, jo samazinājies gan reģistrēto bezdarbnieku skaits, gan pabalsta saņēmēju skaits un tā apmērs.

No nākamā gada ģimenes valsts pabalstu iecerēts reformēt. Koncepcijas projekts ar piedāvātajiem risinājumiem pabalsta reformai 2012.gadā LM ir jāizstrādā un valdībā jāiesniedz līdz šā gada 22.augustam.

Patlaban astoņu latu ikmēneša pabalstu piešķir par bērnu vecumā no viena līdz 15-19 gadiem. Pabalsts par bērniem, kas pārsnieguši 15 gadu, bet nav pārkāpuši 19 gadu slieksni, tiek maksāts vien par tiem jauniešiem, kuri turpina skolas gaitas un nav precējušies.

Jau ziņots, ka ģimenes valsts pabalsta izmaksa šā gada otrajā pusē bija neskaidra, jo šā gada budžetā bija paredzēta nauda vien pabalsta izmaksai gada pirmajā pusē. Sākotnēji pabalstu bija iecerēts no šā gada vidus reformēt, taču šie plāni pārlikti uz nākamo gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!