Foto: LETA
Ministru kabinets lēma no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Iekšlietu ministrijas (IeM) Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD) atvēlēt 25 960 latus, lai šo naudu saskaņā ar tiesas spriedumu varētu novirzīt Talsu traģēdijā cietušajiem.

IeM skaidro, ka šā gada 26.oktobrī Augstākās tiesas Senāts lēma atteikt ierosināt kasācijas tiesvedību par Augstākās tiesas Civillietu palātas 2009.gada 4.novembra spriedumu.

Līdz ar to atstāts spēkā AT Civillietu tiesu palātas 2009.gada 4.novembra spriedums, kas paredz Vida Vicinska prasību apmierināt daļēji un piedzīt par labu Vicinskim no VUGD atlīdzību par sakropļojumu 25 000 latu apmērā un ārstēšanās izdevumus 959,98 latu jeb kopumā 25 959,98 latus.

Jau vēstīts, ka traģēdijā Talsos 1997.gada 28.jūnijā IeM rīkotajos svētkos, 19 metru augstumā lūstot un krītot autopacēlāja grozam, dzīvību zaudēja deviņi bērni.

Pacēlājs bija novietots uz automašīnas "Kamaz" bāzes, šoferu uzdevums bija pacelt gaisā bākugunis, kas būtu kā simboliska svētku lāpa. Taču pacēlājs tika izmantots pavisam citiem mērķiem - tā grozā ļāva iekāpt cilvēkiem, un grozs tika pacelts apmēram 30 metru augstumā, lai iekāpušie varētu aplūkot pilsētas panorāmu.

Instrukcija paredzēja, ka grozā drīkst atrasties ne vairāk kā četri pieauguši cilvēki, bet liktenīgajā brīdī tajā atradās 22 cilvēki, no kuriem vairākums bija bērni. Pacēlāja strēle neizturēja slodzi, un cilvēki nokrita uz asfalta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!