Foto: stock.xchng
Valdība otrdien piešķīra papildu 706 710 latu, lai aptuveni 6962 cilvēkiem šogad nodrošinātu iespēju saņemt tehniskos palīglīdzekļus.

2289 tehniskos palīglīdzekļus nodrošinās rehabilitācijas centrs "Vaivari", 2997 surdotehniskos palīglīdzekļus nodrošinās Latvijas Nedzirdīgo savienība, bet 1676 tiflotehniskos palīglīdzekļus nodrošinās Latvijas Neredzīgo biedrība.

Nepieciešamos līdzekļus iegūs, pārdalot finansējumu no Finanšu ministrijas budžeta apakšprogrammas "Valsts parāda vadība" uz LM budžeta apakšprogrammu "Sociālās rehabilitācijas valsts programmas" pasākumam "Tehnisko palīglīdzekļu nodrošināšana".

Savukārt jautājumu par papildu finansējumu tehnisko palīglīdzekļu pieejamības nodrošināšanai 2012.gadā un turpmākajos gados izskatāms kārtējā gada valsts budžeta sagatavošanas un izskatīšanas procesā.

Pēc LM rīcībā esošās informācijas uz 2011.gada 1.septembri rindā tehnisko palīglīdzekļu saņemšanai gaidīja 10 909 cilvēki (uz 2010.gada 1.septembri 9917 cilvēki), t.sk. 1311 cilvēki (12 % no kopējā rindā gaidošo cilvēku skaita), kuriem bija tiesības uz tehnisko palīglīdzekļu saņemšanu steidzamības kārtā (cilvēki ar pirmreizējiem funkcionāliem traucējumiem- pēc operācijām, avārijām, hroniskām saslimšanām u.c. un bērni).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!