Foto: DELFI cc/by

Valdība otrdien piešķīra Centrālajai Vēlēšanu komisijai (CVK) 1440 latus, lai iestāde varētu sev ierīkot autonomu interneta pieslēgumu, jo no aprīļa vairs nebūšot pieejams Saeimas interneta pieslēgums.

Centrālā vēlēšanu komisija līdz šim ir izmantojusi bezmaksas Saeimas interneta pieslēgumu, kuru no 2013.gada aprīļa vairs nebūs iespējams izmantot. Tādējādi pilnvērtīgam CVK darbam, tajā skaitā pašvaldību vēlēšanu nodrošināšanai, esot nepieciešama autonoma interneta pieslēguma izveidošana un nodrošināšana.

CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa portālam "Delfi" pastāstīja, ka no Saeimas interneta jāatsakās, jo CVK nav Saeimas institūcija un tai neesot pienākums maksāt par CVK internetu.

"CVK kādreiz atradās Saeimas telpās, līdz ar to vēsturiski izveidojās situācija, ka tā turpināja lietot arī Saeimas interneta pieslēgumu. Ņemot vērā, ka par Saeimas interneta pieslēgumu tiks slēgts jauns līgums, savukārt Centrālā vēlēšanu komisija ir neatkarīga iestāde, nevis Saeimas struktūrvienība, un Saeimas pienākumos neietilpst nodrošināt citas iestādes ar interneta pieslēgumu, lietot esošo interneta pieslēgumu vairs nebūs iespējams. Tāpēc CVK ir nepieciešams nodrošināt savu autonomu interneta pieslēgumu," pastāstīja Bērziņa.

CVK kārtējās pašvaldību vēlēšanas rīkos 2013.gada 1.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!