Foto: DELFI

Otrdien, 7. septembrī, valdība plāno diskutēt par ikviena sabiedrības locekļa iespējām saņemt trešo vakcīnu pret Covid-19, pirmdien pēc koalīcijas partneru sanāksmes pavēstīja "Attīstībai/Par!" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Pūce.

Viņš informēja, ka Veselības ministrija (VM) izskatīšanai valdībā iesniegs ziņojumu par iespējām saņemt trešo vakcīnu pret Covid-19. Pēc Pūces teiktā, ziņojumā VM paudīs Imunizācijas valsts padomes jau iepriekš pausto, ka trešā vakcīnas deva pret Covid-19 būtu nodrošināma personām ar novājinātu veselību.

""Attīstībai/Par!" atbalsta šādu pozīciju, tomēr vairākums [koalīcijas partneru] šodien lēma, ka trešā deva būtu jānodrošina visiem," piebilda Pūce.

Kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA) stāstīja, ka viņa pārstāvētais politiskais spēks atbalsta priekšlikumu par trešās vakcīnas pret Covid-19 nodrošināšanu, turklāt Latvija šajā jautājumā varētu būt viena no pirmajām valstīm, kas pieņem šādu lēmumu. "Manuprāt, daudzās politikās, kas saistītas ar pandēmiju, mēs neesam bijuši paši pirmie. Tagad, kad daudzas valstis ir ceļā uz trešo poti, šī ir laba iespēja būt vieniem no pirmajiem šajā jomā," uzsvēra Puntulis.

Arī Jaunā konservatīvā partija (JKP) atbalsta priekšlikumu par trešās potes nodrošināšanu. Šī politiskā spēka pārstāve, izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece pauda, ka JKP frakcija atbalstītu pieeju, ka trešā pote tiek nodrošināta "īpaši tiem, kas plāno ceļot uz ārvalstīm, kurās Covid-19 sertifikāta termiņš būtu iztecējis".

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) atturējās sniegt vērtējumu par koalīcijā pārrunāto priekšlikumu, tomēr viņš piebilda, ka otrdien VM iesniegs izskatīšanai valdībā informatīvo ziņojumu, pēc tam sekos politiskas diskusijas un galu galā - pieņemts lēmums.

Vienlaikus premjers informēja, ka nedz Latvijā, nedz Eiropas Savienībā (ES) vēl nav notikušas diskusijas par Covid-19 sertifikāta termiņu. "Austrija ir noteikusi ierobežojumu [cik ilgi darbojas atvieglojumi, ko paredz Covid-19 sertifikāts], bet Latvijā par šo nav bijušās diskusijas un neesmu dzirdējis, ka citas ES valstis grasās šo kārtību mainīt. Tagad paredzēts, ka Covid-19 sertifikāts ir bez termiņa," uzsvēra Ministru prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!