Foto: Shutterstock
Valdība otrdien, 2. februārī, atļāva Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) pieņemt dāvinājumu no SIA "Baltijas informācijas tehnoloģijas" 92 klēpjdatorus 58 331 eiro vērtībā. Dāvinātos datorus ministrija piešķirs pašvaldībām, kuras līdz šim šādu atbalstu nav saņēmušas vai arī ticis piešķirts ļoti mazs viedierīču skaits, portāls "Delfi" uzzināja ministrijā.

"Baltijas informācijas tehnoloģijas" nolēma dāvināt IZM 92 klēpjdatorus 58 332 eiro vērtībā, lai attālināto mācību laikā palīdzētu nodrošināt skolēnus ar datoriem.

Jau vēstīts, ka dāvinātie datori palīdzēs novērst vienu no būtiskākajām problēmām attālināto mācību laikā – trūkstošo tehnisko nodrošinājumu.

"Būtisks faktors veiksmīga mācību procesa īstenošanai ir iekārtu pieejamība skolēniem un pedagogiem. Tāpēc ministrija meklē risinājumus, lai sniegtu atbalstu, uzlabotu tehnoloģisko nodrošinājumu un mazinātu Covid-19 krīzes radīto negatīvo seku ietekmi uz izglītības nozari," portāls "Delfi" uzzināja IZM preses nodaļā.

IZM rīkojuma projektā iepriekš norādīja, ka 11 dāvinātos klēpjdatorus saņems Ādažu, Ikšķiles, Aizkraukles, Carnikavas novads un arī Ventspils pilsēta, desmit klēpjdatorus saņems Valkas novads. Liepāja saņems astoņus datorus; Ludzas un Krāslavas novads – katrs septiņus, savukārt Rucavas novads – piecus.

Kā liecina "Lursoft" dati, SIA "Baltijas Informācijas Tehnoloģijas" īpašnieks ir Harijs Gals. 2019. gadā uzņēmums strādāja ar 260 227 eiro peļņu.

Tāpat IZM norādīja, ka šogad Eiropas Savienības (ES) fondu Covid-19 seku mazināšanai datortehnikas iegādei plānots vairāk nekā 10 miljoni eiro. Ar ES fondu piešķirtajiem līdzekļiem, kā arī pašvaldību līdzfinansējumu varētu iegādāties vēl aptuveni 20 000 datorus, informēja IZM.

"Delfi" jau iepriekš ziņoja, ka attālināto mācību laikā skolēniem trūkst datoru.

Šobrīd spēkā esošie noteikumi paredz, ka attālināti līdz 7. februārim mācās visas klašu grupas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!