Foto: LETA
Valdība ceturtdien, 27. maijā, atļāva klātienē rīkot bērnu nometnes un izlaidumus izglītības iestādēs.

Noteikumi paredz, ka vienas klases vai kursa izglītojamie (ne vairāk kā 40 cilvēki grupā, ieskaitot izglītības iestādē nodarbinātos), ārtelpās drīkst rīkot pasākumu pirmsskolās, pamatskolās, vidusskolās un augstākās izglītības iestādēs, taču pasākuma ilgums nedrīkst pārsniegt divas stundas un izglītojamajiem un pedagogiem būs jāvelk mutes un deguna aizsegi.

Tāpat pasākuma svinīgajā ceremonijā nedrīkst piedalīties izglītojamā pavadošās personas. Izglītības iestādei ir jāizvieto informācija par piesardzības un drošības prasībām, jānodrošina vismaz divu metru distance starp mājsaimniecībām, jākontrolē apmeklētāju plūsma.

Izglītojamo sveikšanu no pavadošo personu puses IZM aicina pēc iespējas organizēt pēc svinīgā pasākuma daļas.

Tāpat noteikumi paredz, ka bērnu nometnes drīkst organizēt, ja bērnu skaits grupā nepārsniedz 20 personas. Vienlaikus vienā norises vietā var pulcēties vairākas grupas, taču jānodrošina, ka nenotiek savstarpējā satikšanās.

Nometnē drīkst piedalīties bērns vai personāla darbinieks, kuram 48 stundas pirms nometnes sākuma ir veikts Covid-19 tests un tas ir negatīvs. Tāpat Covid-19 tests jāveic nometnes norises laikā ik pēc septiņām dienām gadījumos, ja nometnes ilgums pārsniedz nedēļu.

Lai mazinātu Covid-19 izplatības riskus, nometne drīkstēs notikt noteiktā teritorijā, savukārt ārpus teritorijām aktivitātes drīkstēs rīkot tikai tad, ja nometnes dalībnieki ir vienīgie apmeklētāji.

Tāpat valdība noteica, ka nometnes dalībnieki lieto mutes un deguna aizsegus, taču pieļāva izņēmumus – maskas drīkstēs nevilkt bērni līdz septiņu gadu vecumam, diennakts nometņu dalībnieki un darbinieki vienas grupas ietvaros, kā arī situācijās, ja notiek fiziskas aktivitātes ārtelpās.

Nometnē arī jābūt noteiktai atbildīgajai personai un jāizstrādā procedūra rīcībai, ja dalībnieku vidū tiek atklāts Covid-19 saslimšanas gadījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!