Foto: PantherMedia/Scanpix
Valdība otrdien atļāva VAS "Valsts nekustamie īpašumi" pārdot izsolē Nacionālo bruņoto spēku kuģi KA-03 "Komēta".

Kuģis esot ļoti sliktā tehniskā stāvoklī, tā korpuss pakļauts korozijai, bet tā mehānismi un elektroinstalācija neesot darba kārtībā, kas arī ir par iemeslu, lai kuģi nodotu pārstrādei. Esot arī bažas, ja kuģis paliks piestātnē, tad tas nogrims.

Aizsardzības ministrija skaidro, ka tas nav sagatavots ilgstošai stāvēšanai piestātnē, un riski var rasties pavasarī, kad kusīs ledus un ūdens sāks ieplūst kuģa iekštelpās, kas var radīt draudus kuģa nogrimšanai.

Šobrīd ministrijas darbinieki un Nacionālie bruņotie spēki (NBS) kuģi apseko, un dara visu, lai nepieļautu tā nogrimšanu.

Kuģa KA-03 vērtība pērnā gada beigas bija 3368 latu. Uz tā nav ieroču, tāpat uz kuģa atrodas aptuveni 20 kubikmetri ar naftas produktiem piesārņota ūdens. Citu bīstamo atkritumu un ķīmisko vielu uz kuģa nav.

Kuģis ir izslēgts no NBS Jūras spēku flotiles kuģu reģistra.

Valdības rīkojums paredz, ka "Komēta" tiks atsavināta, pārdodot to izsolē. Atsavināšanu īstenos valsts akciju sabiedrība "Valsts nekustamie īpašumi".

Ministrija rosina, ka izsolē papildus būtu jāiekļauj nosacījums, ka nākamais īpašnieks īsteno kuģa transportēšanu, attīrīšanu un atsārņošanu pirms demontāžas un demontāžu drošā un videi nekaitīgā veidā.

Šobrīd "Komēta" atrodas Rīgā, Birzes ielā 1c, NBS Jūras spēku Patruļkuģu eskadrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!