Kopš 2.aprīļa Latvijas notāri nav tiesīgi sniegt savus pakalpojumus un ierastajā kārtībā saņemt par to samaksu, jo Ministru kabinets nav izskatījis noteikumus par zvērinātu notāru taksēm, bet līdzšinējie noteikumi spēku zaudēja 1.aprīlī, pavēstīja sabiedrisko attiecību konsultante Egle Klekere.
„Likums zvērinātiem notāriem aizliedz vienoties ar klientu par amata atlīdzības apmēru, tādēļ notāru darbs faktiski ir paralizēts,” skaidro Latvijas Zvērinātu notāru padomes rīkotājdirektore Vija Piziča. „Tas nav streiks,” viņa uzver, „Notāri vienkārši nedrīkst pārkāpt likumu.”

Izprotot sarežģīto situāciju, kurā nonākuši notāru klienti, LNZP centīsies rast juridiski pamatotu risinājumus, kā notāriem un notāru biroju apmeklētājiem rīkoties steidzamos un neatliekamos gadījumos.

Jāatgādina, ka MK noteikumu sagatavošana bija Tieslietu ministrijas kompetencē, un, lai paspētu aizstāt vecās takses, noteikumu projekts Ministru kabinetam bija jāizskata vēlākais 29.martā. Taču tā kā tas netika izdarīts, pašlaik nav neviena spēkā esoša normatīva akta, kas reglamentētu atlīdzību par zvērināta notāra amata darbībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!