Foto: Saeimas administrācija

Ministru kabinets (MK) otrdien uzdeva Finanšu ministrijai (FM) šā gada budžeta grozījumu izskatīšanā Saeimas otrajā lasījumā iesniegt priekšlikumu par 494 648 latu piešķiršanu bijušā Valsts prezidenta Valda Zatlera dzīvokļa iegādes darījumam.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) sēdes laikā gan lūdza valdības lēmumam pievienot Reformu partijas viedokli, ka šis dzīvokļa piedāvājums radīts ar mērķi Zatleru pazemot.  Partija pauž - provizoriski aprēķini liecina, ka dzīvokļa ilgtermiņa īre varētu būt saimnieciski izdevīgāks risinājums, turklāt neuzliktu nozīmīgu slogu tuvāko gadu budžetam. Tāpēc RP aicina Finanšu ministriju sadarbībā ar Valsts prezidenta kanceleju sagatavot detalizētus aprēķinus, lai Saeima pirms balsojuma par budžeta grozījumiem ar tiem iepazītos un pieņemtu iespējami izdevīgāko lēmumu.

Pēc valdības lēmuma 484 934 latus plānots atvēlēt dzīvokļa Rīgā, Elizabetes ielā 17, iegādei. Īpašuma kopējā platība ir 195,33 kvadrātmetri. Vēl 9 714 latus paredzēts piešķirt, lai segtu ar nekustamā īpašuma iegādi saistītos tēriņus – valsts un kancelejas nodevu, skaidro FM.

Vienlaikus valdība arī pilnvaroja valsts AS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) noslēgt īpašuma pirkuma līgumu, ierakstot dzīvokli zemesgrāmatā uz valsts vārda FM personā. VNĪ segs dzīvokļa nomas maksu, bet apsaimniekošanas tēriņus - Valsts prezidenta kancelejai saskaņā ar tai piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.

Gala lēmumu par līdzekļu piešķiršanu dzīvokļa iegādei pieņems Saeima, skatot šā gada budžeta grozījumus. Tos otrajā lasījumā plānots vērtēt ceturtdien.

Jau vēstīts, ka par Zatlera dzīvokļa pirkšanu atbildīgā komisija nolēmusi eksprezidentam Zatleram pirkt dzīvokli Elizabetes ielā. Īpašuma platība ir 195,33 kvadrātmetri, bet pirkuma cena - 484 934 lati. Dzīvoklis pieder uzņēmējai Irēnai Pulkinenai. Šis dzīvoklis arī līdz šim tika īrēts Zatlera vajadzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!