Valdība otrdien pieņēma Ministru kabineta noteikumus "Lauksaimniecības un lauku attīstības kredītu garantēšanas kārtība". Tie paredz kārtību, kādā Lauku attīstības fonds (LAF) sniedz kredītu garantijas lauksaimniekiem no kredītiestādes piešķirtiem līdzekļiem.

Noteikumi izstrādāti, lai realizētu Lauksaimniecības un lauku attīstības kredītu garantēšanas 2007.-2013.gada programmu un nodrošinātu LAF sekmīgu darbību, tādējādi paredzot kārtību, kādā LAF sniedz garantijas lauksaimniekiem, ja tiem nav pietiekama kredīta nodrošinājuma.

Garantijas paredzētas kredītiem lauksaimniecības un lauku attīstības pasākumiem - investīcijas lauksaimniecības un lauku attīstības veicināšanai, lauku teritorijas pārveidošanai un attīstības veicināšanai, lauksaimniecības produktu pārstrādes veicināšanai, zvejai un akvakultūrai, kā arī informatīvajiem un veicināšanas pasākumiem lauksaimniecības produktiem un citiem pasākumiem lauku un lauksaimniecības attīstībai.

Noteikts, ka garantiju var piešķirt līdz 70% no kredīta apmēra un garantiju apmērs vienam kredīta ņēmējam nepārsniedz 300 000 latu, bet savstarpēji saistītu kredīta ņēmēju grupai vai lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvai sabiedrībai garantiju apmērs nepārsniedz 600 000 latu.

Noteikumi stāsies spēkā pēc to publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!