Foto: LETA
No līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Valsts vides dienestam (VVD) piešķirs līdz 700 tūkstošiem eiro, lai likvidētu ugunsgrēka sekas nelegālās atkritumu uzglabāšanas vietā Jūrmalā, otrdien lēma valdība.

Vides un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) skaidro, ka šādās nekontrolētās atkritumu degšanas pie salīdzinoši zemām temperatūrām rada paaugstinātu gaisa piesārņojumu.

Līdz ar to ir radies ievērojams kaitējums videi, kurš ir jānovērš pēc iespējas īsākā laika periodā, norāda VARAM.

Izdevumi, kas saistīti ar neatliekamo pasākumu veikšanu par nodarīto kaitējumu videi seku likvidēšanu, tiks piedzīti no uzņēmuma, kas saimniekoja nelegālās izgāztuves teritorijā.

Jau ziņots, ka 18. jūnija pēcpusdienā Jūrmalā, Slokas apkaimē, izcēlās paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks. Kopējā plastmasas krāvumu degšanas platība bija 12 000 kvadrātmetri jeb 1,2 hektāri.

Dzēšanas darbos vienlaikus iesaistījās aptuveni 50 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ugunsdzēsēji, bet kopā ar virsniekiem un vadību iesaistīto VUGD pārstāvju skaits sasniedzis 74.

Glābējiem palīgā tika nosūtīti arī divi "Latvijas Dzelzceļa" ugunsdzēsības vilcieni un divas Valsts meža dienesta ugunsdzēsības autocisternas, bet Nacionālo bruņoto spēku helikopters nodrošināja ugunsgrēka dzēšanu no gaisa.

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par šo ugunsgrēku.

VVD skaidroja, ka izgāztuvē bija uzkrāti aptuveni 23 tūkstoši tonnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!