Foto: Shutterstock
Valdība ceturtdien nolēma piešķirt astoņus miljonus eiro, lai nodrošinātu grantu izmaksu sporta centriem, kuru darbību ietekmējusi Covid-19 izplatība, paredz Ministru kabineta rīkojums.

Šī nauda tiks piešķirta no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Konkrētu sporta centru īpašnieki, tiesiskie valdītāji vai nomnieki līdz 31. maijam varēs iesniegt pieteikumus Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā granta saņemšanai, lai kompensētu apgrozījuma kritumu.

Sporta centri varēs saņemt atbalstu operacionālo izmaksu segšanai par komunālajiem maksājumiem, tai skaitā, elektrības, ūdens un siltuma apgādes, nekustamā īpašuma nomas, kā arī saistību maksājumiem, tai skaitā kredītmaksājumus, un ārpakalpojuma izmaksām no 2020. gada 1. decembra līdz 2021. gada 31. decembrim.

Atbalsta programmas izpratnē par sporta centru uzskata sporta iekštelpas – fitnesa centrus, sporta klubus, sporta zāles, ledus halles, publiskas lietošanas peldbaseinus un olimpiskos sporta centrus ar kopējo iekštelpu platību virs 500 kvadrātmetriem.

Sporta centri varēs saņemt vienreizējo grantu 25 eiro apmērā par katru sporta centra iekštelpu kopējās platības kvadrātmetru, izņemot iznomātās biroja telpas un tirdzniecības telpas komercdarbībai kopējam atbalsta apmēram nepārsniedzot apgrozījuma krituma apmēru. Kopējais atbalsta apmērs vienam atbalsta saņēmējam nevarēs pārsniegt 1,8 miljonus eiro.

Atbalstam kvalificēsies tie sporta centri, kuru kopējais apgrozījuma kritums 2020. gada decembrī un 2021. gada janvārī, februārī un martā, salīdzinot ar 2019. un 2020. gada attiecīgo mēnešu apgrozījuma kopsummu, ir vismaz 60%.

Atbalsts netiks piešķirt, ja komersantam iesnieguma iesniegšanas dienā ir Valsts ieņēmumu dienesta administrēto nodokļu parādi, kas kopsummā pārsniedz 1000 eiro, izņemot nodokļu maksājumus, kuriem ir piešķirts samaksas termiņa pagarinājums, noslēgta vienošanās par labprātīgu nodokļu samaksu vai noslēgts vienošanās līgums.

Tāpat atbalsts netiks piešķirts arī tiem vidējiem vai lielajam komersantam, kuri jau 2019. gada 31. decembrī bija un atbalsta piešķiršanas brīdī ir uzskatāmi par finanšu grūtībās nonākušiem atbilstoši Eiropas regulā, ar ko noteiktas atbalsta kategorijas atzīst par saderīgām ar iekšējo tirgu, minētajai definīcijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!